2013.06.18.
0 perces olvasási idő
Igazi gyors ebédre, vacsira való recept azoknak, akik szeretik a húsmentes ételeket. Finom, laktató, tápláló. Kell ennél több? Fogyaszthatják gyomorfekélyben és csontritkulásban szenvedők is.
Hozzávalók: Nehézség: könnyű
- Burgonya 800 g
- Trappista sajt (reszelt) 100 g
- Margarin 30 g
- Kefir 100 ml
- Só, fehér bors ízlés szerint
Elkészítése:
- A megtisztított burgonyát héjában megfőzzük. Ha megfőtt még forrón meghámozzuk, és hosszában kettévágjuk.
- A belsejét kikaparjuk úgy, hogy burgonyában kb. 2 cm szél maradjon.
- A kikapart burgonyatörmeléket margarinnak, kefirrel, reszelt sajttal és sóval kikeverjük és a burgonya üregébe visszatöltjük.
- A burgonyákat kikent tűzálló tálba rakjuk, és szép pirosra sütjük. Tálaláskor zöldpetrezselyemmel díszítjük.
Jó étvágyat kívánunk!