recept
#Receptek

Töltött burgonya gyomorfekélyeseknek és csontritkulásosoknak

2013.06.18.
0 perces olvasási idő

Igazi gyors ebédre, vacsira való recept azoknak, akik szeretik a húsmentes ételeket. Finom, laktató, tápláló. Kell ennél több? Fogyaszthatják gyomorfekélyben és csontritkulásban szenvedők is.

Hozzávalók: Nehézség: könnyű

  • Burgonya 800 g
  • Trappista sajt (reszelt) 100 g
  • Margarin 30 g
  • Kefir 100 ml
  • Só, fehér bors ízlés szerint

Elkészítése:

  • A megtisztított burgonyát héjában megfőzzük. Ha megfőtt még forrón meghámozzuk, és hosszában kettévágjuk.
  • A belsejét kikaparjuk úgy, hogy burgonyában kb. 2 cm szél maradjon.
  • A kikapart burgonyatörmeléket margarinnak, kefirrel, reszelt sajttal és sóval kikeverjük és a burgonya üregébe visszatöltjük.
  • A burgonyákat kikent tűzálló tálba rakjuk, és szép pirosra sütjük. Tálaláskor zöldpetrezselyemmel díszítjük.

Jó étvágyat kívánunk!