2009.10.22.
1 perces olvasási idő
lisztérzékenyek is bátran fogyaszthatják ezt az egyszerűen elkészíthető, finom ételt. Ki ne szeretné az ilyen hűvös napokon a frissen gőzölgő, illatos ragulevest? Kínáld epebeteg, gyomorfekéllyel, májproblémákkal, chronnal küzdő barátaidat is.
Hozzávalók: Nehézség: közepes
- 40 dkg filézett csirkemell apró kockákra vágva
- 1 hagyma
- olaj
- rizsliszt
- 15 dkg zöldborsó
- 25 dkg gomba
- 2 sárgarépa
- 1 l. húsleves
- só, bors
- 2 dl tejszín
- 1 kk. keményítő
- petrezselyem, tárkony
Elkészítése:
- A húst kevés sóval meghintjük, rizslisztbe forgatjuk, kevés olajon világosbarnára sütjük, majd félre tesszük.
- A gombát vékony szeletekre vágjuk, az apróra vágott hagymán megpároljuk, sóval, borssal ízesítjük, és ezt is félre tesszük.
- A sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd kevés olajon rövid ideig pároljuk, felöntjük a levessel, ha felforrt, beletesszük a zöldborsót, sóval ízesítjük.
- Ha megpuhult, hozzáadjuk a párolt gombát, és a húskockákat.
- Ha felforrt, behabarjuk a keményítővel elkevert tejszínnel, éppen csak forráspontig hevítjük, a vágott petrezselymet, és tárkonyt ekkor keverjük bele, és tálalhatjuk.
Jó étvágyat kívánunk!