2009.10.24.
0 perces olvasási idő
Az ősz rengeteg zamatos gyümölccsel ajándékoz meg bennünket. Itt az idő, hogy egy finom salátát készíts belőlük - kicsit másképp. Hidd el, tuti siker! Ajánljuk receptünket lisztérzékenyek, gyomorfekélyesek, keringési problémákkal küzdők és csontritkulásosok figyelmébe.
Hozzávalók: Nehézség: könnyű
- 1 kg nyers gyümölcs
- 20 dkg krémsajt
- 1 dl tejföl
- 1 citrom
- porcukor
- pirított mandulaszilánkok
Elkészítése:
- A citromot megmossuk, szárazra töröljük, majd a héját lereszeljük, s a levét kifacsarjuk.
- A sajtot összedolgozzuk a tejföllel, a citrom levével és héjával, valamint egy kis porcukorral.
- A gyümölcsöt megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk, s ráöntjük a mártást.
- Tálalás előtt jól behűtjük, s a tetejére mandulát szórunk.
Jó étvágyat kívánunk!