2010.01.12.
1 perces olvasási idő
Az alábbi egytálétel könnyen és gyorsan elkészíthető, és vegetáriánusok, epebetegek, gyomorfekélyesek, valamint cukorbetegek is fogyaszthatják.
Hozzávalók:
- 1 kg vegyes színû paprika
- 20 dkg csiperkegomba
- fél evõkanál ételízesítõ
- 20 dkg füstölt sajt
- 30 dkg csigatészta
- 4 dl tejföl
- 1 dkg vaj
- friss rozmaring
- fél kávéskanál õrölt, fehér bors
Elkészítése:
-
A tésztát félpuhára kifõzzük, lecsepegtetjük.
-
A gombát alaposan megtisztítjuk, megmossuk, cikkekre vágjuk.
-
A paprikákat is megmossuk, magházukat eltávolítjuk, majd nagyobb darabokra csíkozzuk.
- A fenti anyagokat egy keverõedénybe téve lazán átkeverjük az ételízesítõvel, vágott friss rozmaringgal ízesített tejföllel.
- Kivajazott tûzálló edénybe halmozzuk, elterítjük egyenletesen.
-
Tetejét reszelt sajttal hintjük meg és elõmelegített sütõben aranysárgára sütjük.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat kívánunk!