2013.05.25.
1 perces olvasási idő
A mai receptünk nem csak könnyen elkészíthető finomság, de a csontjaidat is erősíti, és lisztérzékeny, epebeteg, májproblémás, csontritkulásos barátaid is nyugodtan fogyaszthatják!
Hozzávalók:
-4 csirkemellfilé
-30 dkg túró
-só
-bors
-kapor
-étolaj
-2 ek. vaj
-újburgonya
-sárgarépa
-karalábé
-zellerszár
-cukorborsó vagy sima borsó
-tejföl
-1-2 ek. méz
Elkészítése:
- Megmosott, megtörölgetett melleket oldalt bevágom, mintha zsebet metszenék be nekik.
- Krumplinyomóval a túrót áttörjük és sóval, borssal, frissen vágott kaporral elkeverve a csirkemellbe töltöm. Megsózom, és hústűvel megtűzöm, hogy sütésnél a töltelék ne follyon ki.
- Olajat hevítek egy serpenyőben, és a csirkék mindkét oldalát jól átsütöm.
- Amíg sülnek, a zöldségeket megtisztítom, feldarabolom, és vajon, enyhén sós vízben roppanósra megpárolom.
- A hús sütése alatt keletkező pecsenyét felfogom és kis tejföllel besűrítem, majd kevés sóval, durvára vágott borssal ízesítem.
- A kész csirkemelleket felforrósított mézbe megforgatom, a hústűket eltávolítom, és párolt zöldségekkel tálalom, mellé pedig a pecsenyés tejfölt kínálom.
Jó étvágyat kívánunk!
Nehézség: könnyű