2019.03.08.
1 perces olvasási idő
Az alábbi könnyen elkészíthető ételünket nem csak a pasik imádják, de a hízókúrán lévőknek is ajánlott fogyasztani!
Hozzávalók:
- 40 dkg darált marhahús
- 15 dkg füstölt szalonna
- 1 közepes vöröshagyma
- 50 dkg tarkabab
- 15 dkg paradicsompüré
- 5 dkg reszelt sajt
- 3 kávéskanálnyi csípős paprika
- bors
- só
Elkészítése:
- A füstölt szalonnát vágd kis kockákra, és süsd ki.
- A zsírján párold meg az apróra vágott vöröshagymát, ha már üveges, add hozzá a marhahúst is.
- Amikor a hús kifehéredett, szórd meg a pirospaprikával, keverd hozzá a paradicsompürét, majd sózd és borsozd.
- A félretett szalonnakockákat is visszateheted. Fedő alatt lassú tűzön párold 15-20 percig, majd keverd bele az előkészített babot, s lassan főzd tovább, míg meg nem puhul. Időnként egy kis vizet kell aláönteni.
-
Tálalás előtt szórd meg reszelt sajttal
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat kívánunk!