recept
#Receptek

Mustáros marhahús lisztérzékenyeknek

2013.05.23.
1 perces olvasási idő

Marhahús kicsit másképp. Hidd el, nem fogsz csalódni! Lisztérzékenyeknek és hízni vágyóknak is ajánljuk.

Hozzávalók:

  • 60 dkg felsál vagy egyéb színhús
  • 15 dkg füstölt kolozsvári szalonna
  • gluténmentes mustár
  • 2 pohár tejföl

Elkészítés:

  • A vékony szeletekre vágott húst kiklopfoljuk, sózzuk, és vastagon mustározzuk. 1-1 szelet füstölt szalonnát fektetünk rá, s felgöngyöljük. Hústűvel összetűzzük, vagy cérnával áttekerjük.
  • Kisebb tepsibe vagy jénaiba tesszük a húsokat, a tejfölt ráöntjük, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje a húst.
  • Alufólia alatt 1,5 órát pároljuk, utána fólia nélkül elpárologtatjuk a vizet.
  • Nagyon finom mustáros, füstölt ízű tejfölös szaftja marad. Rizzsel, rösztivel vagy burgonyakrokettel kiváló.
  • A húsokat előre is elkészíthetjük, majd mélyhűtőben tároljuk. Készítéskor csak meglocsoljuk a tejföllel és a vízzel, s megsütjük.

Nehézség: közepes

Jó étvágyat kívánunk!

Kapcsolódó címkék

hús