2013.05.23.
1 perces olvasási idő
Marhahús kicsit másképp. Hidd el, nem fogsz csalódni! Lisztérzékenyeknek és hízni vágyóknak is ajánljuk.
Hozzávalók:
- 60 dkg felsál vagy egyéb színhús
- 15 dkg füstölt kolozsvári szalonna
- gluténmentes mustár
- 2 pohár tejföl
- só
Elkészítés:
- A vékony szeletekre vágott húst kiklopfoljuk, sózzuk, és vastagon mustározzuk. 1-1 szelet füstölt szalonnát fektetünk rá, s felgöngyöljük. Hústűvel összetűzzük, vagy cérnával áttekerjük.
- Kisebb tepsibe vagy jénaiba tesszük a húsokat, a tejfölt ráöntjük, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje a húst.
- Alufólia alatt 1,5 órát pároljuk, utána fólia nélkül elpárologtatjuk a vizet.
- Nagyon finom mustáros, füstölt ízű tejfölös szaftja marad. Rizzsel, rösztivel vagy burgonyakrokettel kiváló.
- A húsokat előre is elkészíthetjük, majd mélyhűtőben tároljuk. Készítéskor csak meglocsoljuk a tejföllel és a vízzel, s megsütjük.
Nehézség: közepes
Jó étvágyat kívánunk!