tiramisu
#Receptek

Tiramisu lisztérzékenyeknek

2024.01.10.
1 perces olvasási idő

A tiramisu az egyik legnépszerűbb olasz gasztronómiai találmány. Ezt a változatot lisztérzékenyek, epebetegek, chronosok, gyomorfekélyesek és hízni vágyók is bátran fogyasszák!

Hozzávalók:

  • 1 doboz gluténmentes babapiskóta
  • rummal ízesített cukros feketekávé
  • 1 csomag gluténmentes vaníliás cukor
  • 1 doboz mascarpone krémsajt
  • fél citrom lereszelt héja
  • 10 dkg kristálycukor
  • kakaópor
  • 3 tojás

Elkészítése:

A tojások sárgáját, 3 evőkanál kristálycukrot, 1 csomag vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a Mascarpone krémsajtot összekeverjük. Hozzáadjuk a 3 tojás kevés cukorral felvert habját. A babapiskótát cukorral és rummal ízesített feketekávéba mártjuk. Egy edény aljára sorban kirakjuk a babapiskótát, és leöntjük krémmel. Addig rétegezzük a piskótát és a krémet, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Felülre krém kerüljön. A tetejére kakaóport szitálunk.

Nehézség: könnyű