2024.01.10.
1 perces olvasási idő
A tiramisu az egyik legnépszerűbb olasz gasztronómiai találmány. Ezt a változatot lisztérzékenyek, epebetegek, chronosok, gyomorfekélyesek és hízni vágyók is bátran fogyasszák!
Hozzávalók:
- 1 doboz gluténmentes babapiskóta
- rummal ízesített cukros feketekávé
- 1 csomag gluténmentes vaníliás cukor
- 1 doboz mascarpone krémsajt
- fél citrom lereszelt héja
- 10 dkg kristálycukor
- kakaópor
- 3 tojás
Elkészítése:
A tojások sárgáját, 3 evőkanál kristálycukrot, 1 csomag vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a Mascarpone krémsajtot összekeverjük. Hozzáadjuk a 3 tojás kevés cukorral felvert habját. A babapiskótát cukorral és rummal ízesített feketekávéba mártjuk. Egy edény aljára sorban kirakjuk a babapiskótát, és leöntjük krémmel. Addig rétegezzük a piskótát és a krémet, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Felülre krém kerüljön. A tetejére kakaóport szitálunk.
Nehézség: könnyű