A tavasz hírnökei már a piacok zöldséges standjain is megjelentek... A saláták alapelemei, a zöldségek szépen lassan elérik a szezonjukat, és a frissen szüretelt termésekből igazán kellemes előételt tudunk varázsolni. Fogyaszthatják cukorbetegek is!
Hozzávalók:
- 30 dkg uborka
- 10 dkg zöldpaprika
- 10 dkg gomba
- 20 dkg paradicsom
- 1 fej saláta
- 1 csokor petrezselyem
- 6-8 friss bazsalikomlevél
- 2 evőkanál olaj
- 2 evőkanál citromlé
- 1 dl víz
Hogyan készítsük el?
A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A paradicsomot és a zöldpaprikát felkockázzuk, az uborkát legyaluljuk, a gombát felszeleteljük, a salátát metéltre, a petrezselymet és a bazsalikomleveleket apróra vágjuk. A zöldféléket egy nagy tálban összekeverjük, megsózva 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
Elkészítjük a páclevet: a citromlé, olaj és víz keverékét sóval, őrölt borssal, finomra vágott zöldpetrezselyemmel, bazsalikommal ízesítjük. (Ízlés szerint mesterséges édesítőszereket és további fűszereket is felhasználhatunk.) A zöldfélékre öntjük a páclevet, jól összekeverve, hűtve tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!