2013.09.06.
0 perces olvasási idő
Szinte mindenki szereti a francia hagymalevest, főzd meg otthon te is az alábbi recept segítségével. Lisztérzékenyek is bátran kanalazhatnak!
Hozzávalók:
- 1 nagy póréhagyma
- 1 nagy krumpli
- 1 húsleveskocka
- 1 pohár tejföl
- só
- bors
- izlés szerint snidling, vagy reszelt sajt, esetleg mindkettő, pirított zsemlekocka
Elkészítés:
A karikára vágott póréhagymát és a kockára vágott krumplit egy liter vízben megfőzzük a leveskockával. Ha megfőtt turmixoljuk össze, majd apránként a leves harmadát keverjük a tejfölhöz (fordítva nem jó, mert a tejföl csomós lesz). Végül a maradék forrásban lévő leveshez keverjük hozzá a tejfölös részt. Ha szükséges sóval borssal ízesítjük.
Tálaláskor izlés szerint szórhatunk rá snidlinget, póréhagyma apróra vágott zöld részét, reszelt sajtot, pirított zsemlekockát.
Nehézség: közepes
Jó étvágyat!