Szereted a savanykás-krémes ízeket? Próbáld ki a boszorkánypecsenyét, amit lisztérzékenyek is fogyaszthatnak.
Hozzávalók:
- 1kg pulykamell
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só
- delikát8
- őrölt bors
- babérlevél
- majoránna
- 30-40 dkg gomba
- 4-5 közepes ecetes uborka
- 1 púpozott ek. kukoricaliszt
- 1-1 dl tejszín és tejföl
- 1-1 kk. mustár és tárkonyecet (citromlé is jó)
-
olaj
Elkészítés:
A pulykamellet kisujjnyi csíkokra szeljük. A hagymát finomra aprítjuk,az olajon megfonnyasztjuk. Közben beledobjuk az áttört fokhagymát,végül a pulykacsíkokat. Fehéredésig sütjük, majd sózzuk borsozzuk és hozzáadjuk a többi fűszert is. Mindig kevés vizet adunk hozzá fokozatosan, amiben csak pároljuk. Ha van húsleves, az még jobb. Amikor már puha, hozzáadjuk a szeletelt gombát és a vékony csíkokra vágott csemege uborkát. Néhány percig összeforraljuk, majd a liszttel, tejföllel-tejszínnel és 2 dl vízzel behabarjuk. Végül a mustárral és tárkonnyal pikánsra ízesítjük, s metélt petrezselyemmel díszítjük. Köretnek kitűnően illik hozzá a kukoricás rizs.
Nehézség: közepes
Jó étvágyat!