boszorkánypecsenye
#Receptek

Boszorkánypecsenye lisztérzékenyeknek

2018.09.29.
1 perces olvasási idő

Szereted a savanykás-krémes ízeket? Próbáld ki a boszorkánypecsenyét, amit lisztérzékenyek is fogyaszthatnak.

Hozzávalók:

  • 1kg pulykamell
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só
  • delikát8
  • őrölt bors
  • babérlevél
  • majoránna
  • 30-40 dkg gomba
  • 4-5 közepes ecetes uborka
  • 1 púpozott ek. kukoricaliszt
  • 1-1 dl tejszín és tejföl
  • 1-1 kk. mustár és tárkonyecet (citromlé is jó)
  • olaj

Elkészítés:

A pulykamellet kisujjnyi csíkokra szeljük. A hagymát finomra aprítjuk,az olajon megfonnyasztjuk. Közben beledobjuk az áttört fokhagymát,végül a pulykacsíkokat. Fehéredésig sütjük, majd sózzuk borsozzuk és hozzáadjuk a többi fűszert is. Mindig kevés vizet adunk hozzá fokozatosan, amiben csak pároljuk. Ha van húsleves, az még jobb. Amikor már puha, hozzáadjuk a szeletelt gombát és a vékony csíkokra vágott csemege uborkát. Néhány percig összeforraljuk, majd a liszttel, tejföllel-tejszínnel és 2 dl vízzel behabarjuk. Végül a mustárral és tárkonnyal pikánsra ízesítjük, s metélt petrezselyemmel díszítjük. Köretnek kitűnően illik hozzá a kukoricás rizs.

Nehézség: közepes

Jó étvágyat!

Kapcsolódó címkék

hús