csirke
#Receptek

Borsos csirkecomb három pürével

2013.07.01.
1 perces olvasási idő

Kihívást és különleges ízvilágot szeretnél? Próbáld ki az alábbi receptet, amit lisztérzékenyek is fogyaszthatnak.

Hozzávalók:

  • 4 db csirkecomb
  • zöld bors
  • fehér bors
  • rózsabors
  • 2 dl olaj
  • őrölt szerecsendió
  • 1 kávéskanál gluténmentes fűszerkrém vagy paradicsomkrém
  • 20 dkg sütőtök
  • 2 evőkanál méz
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg zeller
  • 20 dkg zöldborsó
  • 2,5 dl tejszín

Elkészítés:

A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk, sózzuk, a fűszerkrémmel bekenjük, megszórjuk zöld, fehér és rózsaborssal. Forró olajban körbesütjük, majd sütőben 180 fokon készre sütjük. Közben a zellert megtisztítjuk, apróra vágjuk és külön-külön a zöldborsóval megfőzzük. A sütőtököt félbevágjuk, magjait eltávolítjuk, mézzel meglocsoljuk, tepsibe fektetjük, majd sütőben puhára sütjük. A főtt zellert, a főtt zöldborsót és a sütőtököt merülőmixerrel külön-külön pürésítjük. Tejszínnel, vajjal dúsítjuk, sóval, őrölt szerecsendióval ízesítjük, és kanállal a tányérra tálaljuk. Mellétesszük a megsült borsos csirkecombot, és a sült szaftot is hozzátálaljuk.

Nehézség: nehéz

Jó étvágyat!

Kapcsolódó címkék

hús