Kínáld laktózérzékeny barátaidat nyugodt szívvel az alábbi recept alapján készült desszerttel, ami nem terheli a gyomrod és nagyon finom. Az alma szezonjára ideális falánkság.
Hozzávalók:
- 0,5 kg alma
- 4,5 evőkanál cukor
- csipetnyi fahéj
- kevés víz és citromlé
- 2 tojás
- 3 dl víz
- 1 vaníliáscukor
- 0,5 csomag vaníliás pudingpor
- csipetnyi só
- diónyi margarinkrém (olyan márkát válasszunk, amelyben nincs tejtermék)
- liszt
Elkészítés:
A megmosott, meghámozott, feldarabolt almát kevés vízzel, citromlével, cukorral és a fahéjjal puhára főzzük. A pudingport 2 tojássárgával, 2 evőkanál cukorral, a vaníliáscukorral, a liszttel habosra keverünk, majd apránként hozzáadunk 1 dl vizet. 1 dl vizet felforralunk és hozzáadjuk a pudingos keveréket, majd sűrűre főzzük. Ha kész, belekeverjük a margarint. A 2 tojásfehérjét sóval, kicsi citromlével habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük. Óvatosan forgassuk a pudingos krémbe! A főtt almákat tálra rakjuk, és ráhalmozzuk a krémet.
Nehézség: közepes
Jó étvágyat!