desszert
#Receptek

Almakrém laktózérzékenyeknek

2017.09.10.
1 perces olvasási idő

Kínáld laktózérzékeny barátaidat nyugodt szívvel az alábbi recept alapján készült desszerttel, ami nem terheli a gyomrod és nagyon finom. Az alma szezonjára ideális falánkság.

Hozzávalók:

  • 0,5 kg alma
  • 4,5 evőkanál cukor
  • csipetnyi fahéj
  • kevés víz és citromlé
  • 2 tojás
  • 3 dl víz
  • 1 vaníliáscukor
  • 0,5 csomag vaníliás pudingpor
  • csipetnyi só
  • diónyi margarinkrém (olyan márkát válasszunk, amelyben nincs tejtermék)
  • liszt

Elkészítés:

A megmosott, meghámozott, feldarabolt almát kevés vízzel, citromlével, cukorral és a fahéjjal puhára főzzük. A pudingport 2 tojássárgával, 2 evőkanál cukorral, a vaníliáscukorral, a liszttel habosra keverünk, majd apránként hozzáadunk 1 dl vizet. 1 dl vizet felforralunk és hozzáadjuk a pudingos keveréket, majd sűrűre főzzük. Ha kész, belekeverjük a margarint. A 2 tojásfehérjét sóval, kicsi citromlével habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük. Óvatosan forgassuk a pudingos krémbe! A főtt almákat tálra rakjuk, és ráhalmozzuk a krémet.

Nehézség: közepes

Jó étvágyat!