2013.07.14.
1 perces olvasási idő
Remek, könnyen elkészíthető köret, ami illik a fűszeres húsételekhez. Hízni vágyóknak is ajánljuk.
Hozzávalók:
- 80 dkg burgonya
- 4 szál sárgarépa
- 4 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj + a sütéshez
- 2 evőkanál liszt
Elkészítés:
A burgonyát és a sárgarépát meghámozzuk, megmossuk karikára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felét kockára, másik felét karikára vágjuk.
A burgonyát és a sárgarépát sós vízben külön-külön megfőzzük. Lecsepegtetjük, burgonyanyomóval összetörjük. Megforrósítjuk az olajat, üvegesre pároljuk benne a hagymakockákat. Hozzáadjuk a burgonyát és a répát. Sóval, borssal ízesítjük. Lisztbe forgatjuk a hagymakarikákat, és bő, forró olajban ropogósra sütjük. A répás burgonyából (fagylaltadagoló) kanállal a tányérra halmokat rakunk, és meghintjük a sült hagymával.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!