Itt a nyár, itt az ideje csinálni egy kis lecsót, nem gondolod? Alábbi receptünk alapján könnyen elkészítheted ezt a finomságot, amit liszt-és laktózérzékenyeknek, cukorbetegeknek, allergiásoknak és hízni vágyóknak is ajánlunk.
Hozzávalók:
- 5 dkg füstölt szalonna
- 40 dkg paradicsom
- 80 dkg zöldpaprika
- 2 nagy fej hagyma
- 2 evőkanál olaj
- pirospaprika
- só
Elkészítés:
A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, gerezdekre vágjuk. A zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk, ereit és magjait eltávolítjuk, majd vékony szeletekre vagy ujjnyi vastag karikákra szeljük. A hagymát meghámozzuk, és apróra felkockázzuk. A szalonnát ugyancsak apró kockákra vagy vékony csíkokra vágjuk. Az olajhoz adjuk a szalonnát, és mérsékelt tűzön zsírjára pirítjuk. Megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, rádobjuk a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk. Visszatesszük a tűzre, és néhány percig fedő nélkül forraljuk. Beleforgatjuk a zöldpaprikát, megsózzuk, és mérsékelt tűzön puhára főzzük.
Párolt rizzsel vagy friss házikenyérrel kínálhatjuk. Üthetünk bele személyenként 1-2 tojást is.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!