sajt
#Receptek

Sajtos metéltfelfújt chronosoknak

2013.10.05.
1 perces olvasási idő

A cérnametéltre mindig a húsleves elengedhetetlen kellékeként gondolunk. De miért is ne nyitnánk egy kis kreativitással távlatokat? Ha üres a hűtő és csak tésztát, sajtot és tojást találsz, készítsd el alábbi receptünk alapján a sajtos metéltfelfújtat, amit chronosok is fogyaszthatnak.

Hozzávalók:

  • Cérnametélt 100 g
  • Vaj vagy margarin 20 g
  • Búzaliszt 10 g
  • Reszelt sajt 50 g
  • Tojás 2 db
  • Só, zöldpetrezselyem ízlés szerint

Dúsításhoz:

  • PROTIFÁR 3-4 evőkanál (1 evőkanál=2.5 g=2.2 g fehérje összesen = 6.6-8.8 g fehérje)

Elkészítés:

Bő, forrásban lévő enyhén sós vízben kifőzzük a cérnametéltet, majd leszűrjük és félretesszük.
A vajat és a lisztet habzásig hevítjük, majd felengedjük a vízzel amelyben előtt feloldottuk a PROTIFÁRT. Belekeverjük a reszelt sajtot, a tojások sárgáját.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és könnyedén a masszához keverjük. Ezután lazán hozzáadagoljuk a kifőzött cérnametéltet.
Tegyük a tésztát egy tűzálló tálba, szórjuk meg a maradék reszelt sajttal és süssük készre.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!

Kapcsolódó címkék

étrend