A cérnametéltre mindig a húsleves elengedhetetlen kellékeként gondolunk. De miért is ne nyitnánk egy kis kreativitással távlatokat? Ha üres a hűtő és csak tésztát, sajtot és tojást találsz, készítsd el alábbi receptünk alapján a sajtos metéltfelfújtat, amit chronosok is fogyaszthatnak.
Hozzávalók:
- Cérnametélt 100 g
- Vaj vagy margarin 20 g
- Búzaliszt 10 g
- Reszelt sajt 50 g
- Tojás 2 db
- Só, zöldpetrezselyem ízlés szerint
Dúsításhoz:
- PROTIFÁR 3-4 evőkanál (1 evőkanál=2.5 g=2.2 g fehérje összesen = 6.6-8.8 g fehérje)
Elkészítés:
Bő, forrásban lévő enyhén sós vízben kifőzzük a cérnametéltet, majd leszűrjük és félretesszük.
A vajat és a lisztet habzásig hevítjük, majd felengedjük a vízzel amelyben előtt feloldottuk a PROTIFÁRT. Belekeverjük a reszelt sajtot, a tojások sárgáját.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és könnyedén a masszához keverjük. Ezután lazán hozzáadagoljuk a kifőzött cérnametéltet.
Tegyük a tésztát egy tűzálló tálba, szórjuk meg a maradék reszelt sajttal és süssük készre.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!