2013.10.16.
0 perces olvasási idő
Tedd izgalmassá sült húsaid ízvilágát egy kevéske sajtszószos spenóttal! Vashiányosoknak is nyugodt szívvel tálalhatod.
Hozzávalók:
- 1 kg friss spenót
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 dkg márványsajt
- 2 dkg vaj
- 2 tojássárgája
- 1 dl fehérbor
- 1,5 dl tejszín
Elkészítés:
A spenótot megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A sajtot kis darabokra tördeljük/vagdaljuk.
A spenótot nedvesen tálba tesszük, és lefedve addig pároljuk, amíg a levelek éppen összeesnek. Lecsepegtetjük. A szószhoz felforrósítjuk a vajat, megpirítjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Belekeverjük a sajtot, és kevergetve felolvasztjuk. Lehúzzuk a tűzről. A tojássárgáját felverjük, összekeverjük a borral és a tejszínnel. Hozzáadjuk a sajthoz, a spenótra öntjük. Fehér, sült húsokhoz kínáljuk.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!