velencei rántott
#Receptek

Velencei rántott máj vashiányosoknak

2014.01.31.
0 perces olvasási idő

Gondoltál már arra, hogy a májat kirántsd? Itt az idő, hogy megtedd! A máj ásványi anyagokban, vasban gazdag, ezért mindenkinek ajánljuk fogyasztását, különösen a vashiányosoknak.

Hozzávalók:

  • 40 dkg sertésmáj
  • 2 tojás
  • 1 dl tej
  • 5 dkg reszelt sajt
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • bors
  • olaj

Elkészítés:

A májat vékony szeletekre szeljük, borsos lisztben, tejes tojásba, reszelt sajtba mártjuk, majd ismét tejes tojásba, végül zsemlemorzsába. Forró olajon szép lassan vilagosra sütjük. Burgonya, saláta és rizs illik hozzá.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!