máj
#Receptek

Berlini máj vashiányosoknak

2013.11.13.
1 perces olvasási idő

Alapvetően só nélkül készítjük el a májat, sós körettel tesszük még izgalmasabbá alábbi ételünket. Elkészítése nem a legkönnyebb, de garantáltan megéri ezért az ízvilágért fáradozni. Vashiányosoknak is ajánljuk.

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertésmáj
  • 2 dkg liszt
  • 1 dkg édes-nemes pirospaprika
  • 40 dkg alma
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál olaj
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1 dl félszáraz fehérbor

Elkészítés:

A májat megmossuk, szeletekre vágjuk, megborsozzuk. A lisztet összekeverjük a paprikával, és beleforgatjuk a májat. Az almát megmossuk, cikkekre vágjuk, kimagozzuk, és azonnal citromlével ízesített vízbe rakjuk.

Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, a máj mindkét oldalát pirosra sütjük, majd a szeleteket félretesszük. Teflonedényben felolvasztjuk a vajat, és megpirítjuk benne a cukrot. Lecsepegtetjük az almát, a cukorra rakjuk, megszórjuk őrölt fahéjjal, és két percig sütjük. Felengedjük a fehérborral, lassú tűzön további pár percig sütjük. Vigyázzunk, hogy az alma ropogósra sült maradjon. Bő olajban sült szalmahagymát és burgonyapürét adhatunk hozzá.

Nehézség: közepes

Jó étvágyat!

Kapcsolódó címkék

hús