Alapvetően só nélkül készítjük el a májat, sós körettel tesszük még izgalmasabbá alábbi ételünket. Elkészítése nem a legkönnyebb, de garantáltan megéri ezért az ízvilágért fáradozni. Vashiányosoknak is ajánljuk.
Hozzávalók:
- 60 dkg sertésmáj
- 2 dkg liszt
- 1 dkg édes-nemes pirospaprika
- 40 dkg alma
- 1 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál olaj
- 5 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- 1/2 mokkáskanál őrölt fahéj
- 1 dl félszáraz fehérbor
Elkészítés:
A májat megmossuk, szeletekre vágjuk, megborsozzuk. A lisztet összekeverjük a paprikával, és beleforgatjuk a májat. Az almát megmossuk, cikkekre vágjuk, kimagozzuk, és azonnal citromlével ízesített vízbe rakjuk.
Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, a máj mindkét oldalát pirosra sütjük, majd a szeleteket félretesszük. Teflonedényben felolvasztjuk a vajat, és megpirítjuk benne a cukrot. Lecsepegtetjük az almát, a cukorra rakjuk, megszórjuk őrölt fahéjjal, és két percig sütjük. Felengedjük a fehérborral, lassú tűzön további pár percig sütjük. Vigyázzunk, hogy az alma ropogósra sült maradjon. Bő olajban sült szalmahagymát és burgonyapürét adhatunk hozzá.
Nehézség: közepes
Jó étvágyat!