Szeretnéd a vendégeidet valami mutatóssal és finommal kínálni, de gyorsan kell elkészíteni? Ez a megfelelő recept számodra! Lisztérzékenyek is bátran fogyaszthatják az ily módon elkészített burgonyát.
__hidetes__
Hozzávalók:
- 12 szem egyforma, közepes nagyságú burgonya
- 6 szelet bacon / angolszalonna
- 10 dkg juhtúró
- 2 evőkanál tejföl
- 1 kis csomó újhagyma / kevés reszelt vöröshagyma
- apróra vágott petrezselyem
- gluténmentes ételízesítő
Elkészítés:
A burgonyákat forró vízben kefével alaposan megtisztítjuk. Az oldalukból 1-2 cm mélyen egy-egy V-alakot kivágunk, és ételízesítőben meghempergetjük őket.
A mélyedésbe tesszük a tölteléket: az összekevert juhtúrót, a tejfölt és a hagymát.
Ezután a tetejükre 1-1 fél szelet angolszalonnát fektetünk. Egyenként alufóliába csomagolva, a sütőben kb. 50 percig sütjük a kis csomagokat.
A sütés vége felé villával óvatosan kinyitjuk a forró alufóliát, hogy a szalonna ropogósra süljön.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!