2015.07.11.
0 perces olvasási idő
Változatos vitamin- és különösen alacsony energiatartalmának (100 gramm cukkini mindössze 15 kcal-t, azaz 63 kJ energiát tartalmaz) köszönhetően a cukkini valóban „formába hoz”. Ajánljuk gyomorfekélyeseknek és lisztérzékenyeknek is!
Hozzávalók:
- 3 zsenge cukkini
- néhány kanál főzőtejszín
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1-2 evőkanál vaj
- só
Elkészítés:
A cukkinit megmosunk, és kisebb hasábokra vágjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat és a vajat. Ha már elég forró, beledobjuk a cukkini hasábokat. Pár percig a forró vajas-olajban pároljuk, majd ráöntünk egy kevés főzőtejszínt és megsózzuk. Még néhány percig együtt pároljuk, de nem sokáig, nehogy túlfőjön. Így a cukkini picit megpuhul, miközben magába szívja a tejszínt és a vajat, mégis finom ropogós marad.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!