tejszín
#Receptek

Tejszínes cukkini gyomorfekélyeseknek

2015.07.11.
0 perces olvasási idő

Változatos vitamin- és különösen alacsony energiatartalmának (100 gramm cukkini mindössze 15 kcal-t, azaz 63 kJ energiát tartalmaz) köszönhetően a cukkini valóban „formába hoz”. Ajánljuk gyomorfekélyeseknek és lisztérzékenyeknek is!

Hozzávalók:

  • 3 zsenge cukkini
  • néhány kanál főzőtejszín
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1-2 evőkanál vaj

Elkészítés:

A cukkinit megmosunk, és kisebb hasábokra vágjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat és a vajat. Ha már elég forró, beledobjuk a cukkini hasábokat. Pár percig a forró vajas-olajban pároljuk, majd ráöntünk egy kevés főzőtejszínt és megsózzuk. Még néhány percig együtt pároljuk, de nem sokáig, nehogy túlfőjön. Így a cukkini picit megpuhul, miközben magába szívja a tejszínt és a vajat, mégis finom ropogós marad.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!