orosz
#Receptek

Orosz hússaláta epebetegek

2014.02.23.
0 perces olvasási idő

Nincs kedved vagy időd órákon át főzni? Ha sietsz, akkor kitűnő választás az orosz saláta! Gyors, egészséges és könnyű étel. Ajánljuk epebetegeknek, gyomorfekélyeseknek és lisztérzékenyeknek is.

Hozzávalók:

  • 40 dkg sült / főtt hús
  • 20 dkg ecetes uborka
  • főtt, füstölt nyelv / sonka
  • 30 dkg főtt burgonya
  • 30 dkg alma
  • tartármártás
  • 3 főtt tojás
  • őrölt bors
  • mustár
  • citrom

Elkészítés:

A húst, a héjában főtt burgonyát, a meghámozott uborkát, az almát és a főtt tojást egyenletes csíkokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, mustárt, citromlevet adunk hozzá, majd összekeverjük a tartármártással. A tetejére metéltre vágott füstölt nyelvet / sonkát szórunk.

Ha kész, pár órát hűtőben érleljük.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!