
Orosz hússaláta epebetegek
2014.02.23.
0 perces olvasási idő
Nincs kedved vagy időd órákon át főzni? Ha sietsz, akkor kitűnő választás az orosz saláta! Gyors, egészséges és könnyű étel. Ajánljuk epebetegeknek, gyomorfekélyeseknek és lisztérzékenyeknek is.
Hozzávalók:
- 40 dkg sült / főtt hús
- 20 dkg ecetes uborka
- főtt, füstölt nyelv / sonka
- 30 dkg főtt burgonya
- 30 dkg alma
- tartármártás
- 3 főtt tojás
- őrölt bors
- mustár
- citrom
- só
Elkészítés:
A húst, a héjában főtt burgonyát, a meghámozott uborkát, az almát és a főtt tojást egyenletes csíkokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, mustárt, citromlevet adunk hozzá, majd összekeverjük a tartármártással. A tetejére metéltre vágott füstölt nyelvet / sonkát szórunk.
Ha kész, pár órát hűtőben érleljük.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!