2014.03.13.
1 perces olvasási idő
A kókuszkocka mindenki kedvence, sütés nélkül egyszerűen elkészíthető. Ráadásul a mézes tésztának köszönhetően nem szárad ki, így már pár nappal a fogyasztás előtt megsüthetjük, majd száraz, hűvös helyen tároljuk.
Hozzávalók:
- 30 dkg cukor
- 12 dkg vaj / margarin
- 3 evőkanál méz
- 30 dkg liszt
- 2 db tojás
- 1,5 dl tej
- 1 csomag gluténmentes sütőpor
Hozzávalók az öntethez:
- 23 dkg vaj / margarin
- 8 evőkanál tej
- 30 dkg cukor
- 5 evőkanál kakaó
- 1 zacskó kókuszreszelék
Elkészítés
A tészta alapanyagát jól kikeverjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Kihűtjük, majd 3x3 cm-es kockákra vágjuk.
A csokikrémhez a vajat a cukorral és a kakaóval összekeverjük, leforrázzuk a tejjel, és egyet még forralunk rajta. A kockákra vágott tésztát belemártjuk a csokikrémbe, majd a kókuszreszelékbe forgatjuk.
Pár órát pihentetjük, utána fogyasztjuk.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!