2017.08.21.
0 perces olvasási idő
Mindenkinek ajánlott a spárga fogyasztása, de fogyókúrázóknak és méregtelenítéshez különösen ideális, mivel magas víztartalmú (kb. 95%), kalóriaszegény, könnyen emészthető, vízhajtó, jó hatással van a keringésre, és elősegíti a méreganyagok szervezetből való kiürülését. Ráadásul bővelkedik vitaminokban és ásványi anyagokban! Alábbi receptünket fogyaszthatják vese- és epebetegek, májproblémákkal küzdők, crohnosok és gyomorfekélyesek is.
Hozzávalók:
- 150 g spárga
- 1 evőkanál cukor
- 2 teáskanál borecet
- 1 evőkanál olaj
- csipet só
Elkészítés:
Megtisztítjuk, két centis darabokra vágjuk a spárgát, és feltesszük főni a enyhén sós, cukros vízbe. Amikor megfőtt, leszűrjük és hagyjuk kihűlni.
A kihűlt spárgát salátástálba tesszük, meglocsoljuk az ecettel és az olajjal. Tálalás előtt hűtőszekrényben állni hagyjuk.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!