srárga
#Receptek

Spárga saláta epebetegeknek

2017.08.21.
0 perces olvasási idő

Mindenkinek ajánlott a spárga fogyasztása, de fogyókúrázóknak és méregtelenítéshez különösen ideális, mivel magas víztartalmú (kb. 95%), kalóriaszegény, könnyen emészthető, vízhajtó, jó hatással van a keringésre, és elősegíti a méreganyagok szervezetből való kiürülését. Ráadásul bővelkedik vitaminokban és ásványi anyagokban! Alábbi receptünket fogyaszthatják vese- és epebetegek, májproblémákkal küzdők, crohnosok és gyomorfekélyesek is.

Hozzávalók:

  • 150 g spárga
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 teáskanál borecet
  • 1 evőkanál olaj
  • csipet só

Elkészítés:

Megtisztítjuk, két centis darabokra vágjuk a spárgát, és feltesszük főni a enyhén sós, cukros vízbe. Amikor megfőtt, leszűrjük és hagyjuk kihűlni.
A kihűlt spárgát salátástálba tesszük, meglocsoljuk az ecettel és az olajjal. Tálalás előtt hűtőszekrényben állni hagyjuk.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!