2013.06.14.
0 perces olvasási idő
Nem éppen egy fogyókúrás étel, de mindenképpen egyszer ki kell próbálni a juhtúrós galuskát mindenkinek!
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg húsos füstölt szalonna
- 40 dkg mélyhűtött galuska
- 10 dkg juhtúró
- 1 dl tejföl
Hogyan készítsük el?
A hagymát meghámozzuk, karikákra vágjuk. A húsos füstölt szalonnát kockára daraboljuk.
A galuskát a szokásos módon, sós vízben kifőzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük. A szalonnát egy serpenyőben megsütjük. A pörcöt kivesszük, a visszamaradt zsiradékon aranybarnára pirítjuk a hagymát. A nokedlit tálra szedjük, rámorzsoljuk a juhtúrót, és meglocsoljuk a tejföllel. Borsozzuk, meghintjük a szalonnapörccel és a pirított hagymakarikákkal. Fejes salátával kínáljuk.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat kívánunk!