Suli, munka

#Suli, munka

610 db cikk a témában

#nemzetközi diák
2013.01.19.

Nemzetközi diákként Angliában: Mi is az a Sixth Form College?

Az angol iskolarendszer sokban különbözik a magyartól, szinte minden szempontból. Én, mint ennek a rendszernek újabb ismerője egyre többet és többet tudtam meg arról, hogyan is működik az egész. Cikkemben most ezt szeretném bemutatni Nektek.

#felvételi
2013.01.17.

Pénteken kezdődik a középiskolai felvételi

Pénteken kezdődnek a középiskolák központi írásbeli felvételi vizsgái. 9. évfolyamra 59 300-an, a hat évfolyamos gimnáziumokba csaknem 6000-en, a nyolc évfolyamos gimnáziumokba pedig mintegy 4600-an jelentkeztek - közölte az Oktatási Hivatal.

#lövöldözős játék
2012.12.17.

Fegyver az iskolában

Miért visznek a diákok az iskolába pillangó kést, bicskát vagy éppen gáz sprayt? Vannak, akik fel akarnak vágni a fegyverekkel, mások úgy érzik, hogy szükségük van rájuk, hogy meg tudják védeni magukat, és vannak olyanok, akik fenyegetni vagy bántani akarják a többieket velük. Bármi is legyen az oka, könnyen veszélybe sodorhatnak vele másokat is. Mit tehetsz, ha észreveszed, hogy valakinél fegyver van, és fenyeget vele valaki mást?

#időbeosztás
2012.12.11.

10 tipp, hogy okosan oszd be az idődet

A középiskolai évek során megsokszorozódnak a feladatok: rengeteget kell otthon is tanulni, tömérdek házi feladat vár megoldásra, s az iskolán kívüli tevékenységekben is helyt kell állni. Úgy tűnik a nap huszonnégy órája semmire sem elég, folyamatos időzavarban szenvedsz?

#önkéntes
2012.11.28.

Önkéntes munka külföldön: mire számíts?

A legtöbbek fejében az önkénteskedés szó hallatán néhány olyan ember képe jelenik meg a lelki szemei előtt, akik szemetet szednek az utcán vagy idős néniknek segítenek. Ám az önkénteskedés ennél sokkal több, rengeteg fajtája létezik. A lényeg ugyanaz: semmilyen fizetést nem kapsz. Legalábbis a legtöbben ezt gondolják.

#suli
2012.11.26.

Dolgozatírási tippek

Ülsz, rágod a ceruzádat, miközben pillangók repkednek a hasadban mikor a tanárod elkezdi osztani a dolgozatkérdéseket? Sok ember - természetesen a felnőtteket is beleértve - rettegnek a dolgozatírástól. Az alábbi cikkben igyekszem olyan tanácsokat, tippeket adni, amik segítségével sikeresen megírhatsz egy dolgozatot úgy, hogy nem rettegsz közben.

#nemzetközi diák
2012.11.13.

Nemzetközi diákként Angliában - Hogyan kerülhetsz ide?

Minden körülbelül egy éve kezdődött, amikor kitaláltam, hogy Angliában szeretnék lakni. Semmiképpen sem szerettem volna a csereprogramos megoldást választani, így teljesen egyedül kezdtem el megszervezni ezt a kalandot. Tapasztalataim segíthetnek Neked, hogy Te is külföldön tanulhass, ha ez a célod.

#érettségi
2012.10.19.

Őszi angol érettségi megoldókulcs: teszteld a tudásod!

Az őszi érettségi időszakban érettségizel, esetleg előrehozott érettségit csinálsz angol nyelvből? Nézd meg, hogy helyesen válaszoltál-e a kérdésekre! Nyáron fogsz érettségizni? Válaszolj otthon a feladatokra, és mérd meg, hogy hol jársz a felkészülésben, nézd meg, hogy mely feladatok okoznak még gondot!

#érettségi
2012.10.18.

Őszi történelem érettségi megoldókulcs: teszteld a tudásod!

Az őszi érettségi időszakban érettségizel, esetleg előrehozott érettségit csinálsz történelemből? Nézd meg, hogy helyesen válaszoltál-e a kérdésekre! Nyáron fogsz érettségizni? Válaszolj otthon a feladatokra, és mérd meg, hogy hol jársz a felkészülésben, nézd meg, hogy mely feladatok okoznak még gondot!

#érettségi
2012.10.17.

Őszi matekérettségi megoldókulcs: teszteld a tudásod!

Az őszi érettségi időszakban érettségizel, esetleg előrehozott érettségit csinálsz matematikából? Nézd meg, hogy helyesen válaszoltál-e a kérdésekre! Nyáron fogsz érettségizni? Válaszolj otthon a feladatokra, és mérd meg, hogy hol jársz a felkészülésben, nézd meg, hogy mely feladatok okoznak még gondot!

#érettségi
2012.10.16.

Őszi magyar érettségi megoldókulcs: teszteld a tudásod!

Az őszi érettségi időszakban érettségizel, esetleg előrehozott érettségit csinálsz? Nézd meg, hogy helyesen válaszoltál-e a kérdésekre! Nyáron fogsz érettségizni? Válaszolj otthon a feladatokra, és mérd meg, hogy hol jársz a felkészülésben, nézd meg, hogy mely feladatok okoznak még gondot!