Szülőknek, anya

#Szülőknek #anya

486 db cikk a témában

#lopás
2014.07.17.

Mit tegyünk, ha lop a gyermekünk?

Egy gyermek, főleg indoklás nélkül nem biztos, hogy megérti, mi az, ami a mi erkölcsi normáinknak nem felel meg. Ami veszélyes, azt tiltsuk! De a gyermek mindenkori életkori fejlettségének megfelelő szinten sose felejtsük el megmagyarázni, hogy miért.

#barát
2014.07.16.

Hogyan bánjon gyermeke barátaival?

Ahogy a gyermeke szépen fejlődik és belép a tini korba, egyre jobban kialakul a saját személyisége, és elkezd függetlenedni szüleitől. Ön pedig egyszer csak azt veszi észre, hogy a gyereke barátai nagyobb befolyással vannak rá, mint Ön.

#házimunka
2014.07.15.

Érdemes egy rendetlen szoba miatt vitatkozni?

A tinédzsereknél általában nem prioritása a rendrakás, sőt. Mint sokan mások, én is többféle módszert kipróbáltam, hogy rábírjam fiamat a rendrakásra. Rábeszélést: „Tudod, nagy segítség lenne, ha rendbe tennéd a szobádat”, illetve „Már elég idős vagy, nem szeretnél tiszta szobában lakni?”

#függetlenség
2014.07.11.

Segítsen gyermekének önállósodni!

A gyerek felkészítése a függetlenségre és a felnőttkorra igen sok erőfeszítést, és kihívást jelent a szülők számára. Néhány kiragadott példa ezek közül: megtanítani őt vezetni, folytonos harc az esti kimaradás miatt, egyetem/főiskola kiválasztásában való segédkezés, felvilágosítás a szexről, valamint más nehéz témák megbeszélése, csak hogy néhányat említsünk.

#elköltözik
2014.07.10.

Mit tegyen, ha gyermeke elköltözik otthonról?

Nagyon nehéz időszak lehet az, amikor kamasz gyermeke elhagyja az otthonát, és kirepül a fészekből. Gyermeke azonban ég a vágytól, hogy elindulhasson, és valóban szabad legyen. Ám mélyen Ön is tudja, hogy gyermeke akármilyen hosszú időre és akárhova is megy, az Ön háza mindig az ő otthona lesz.

#mos
2014.07.09.

Óvatosan a mosógél-kapszulákkal!

Ahogy egyre több háztartásban próbálják ki az úgynevezett mosó- és tisztítószer gélkapszulákat, úgy nő az ezzel összefüggő gyermekbalesetek száma, ezek megelőzésért a szülők is sokat tehetnek. Ezért az Országos Kémiai Biztonsági Intézet a Magyar Kozmetikai és Háztartás-vegyipari Szövetséggel együttműködve arra hívja fel a szülők figyelmét, hogy a háztartási vegyi árukat mindig elzártan, olyan helyen tartsák, ahol azokhoz a gyermekek nem férnek hozzá.

#gyermek
2014.07.09.

Egyedül otthon hagyni a gyereket

Valószínűleg Önt is aggodalommal tölti el az a gondolat, hogy egyedül otthon kell hagynia gyermekét. Az okok pedig sokfélék lehetnek: munka, halaszthatatlan teendő... és nincs, aki vigyázzon a gyerekre. Ugyan a kiskamasz már elég nagy, hogy vigyázzon magára, Ön mégis kételkedik döntésének helyességében.

Állások 13 éveseknek
#diákmunka
2014.07.08.

Állások 13 éveseknek

Segítsen állást találni 13 éves gyermekének! Az álláslehetőségek és a fizetés sokszor függ a várostól, ahol alkik, a munka nehézségétől, illetve attól, hogy az állás maga mennyi időt is igényel.

#házimunka
2014.06.30.

Hogyan vegye rá gyermekét, hogy segítsen a házimunkában?

A legtöbb gyerek már eleve ellenségesen viszonyul bármilyen plusz feladat elvégzéséhez, főleg akkor, ha ezt még írásban is kapják. Úgy vélik, hogy ezzel akarják kényszeríteni őket az egyes feladatok elvégzésére, de meg kell értetni velük, hogy ez az ő javukat is szolgálja.

#sérülés
2014.06.26.

A fiatalok sérülései és balesetei

A véletlen balesetek a fiatalkori halálozás egyik legfőbb okai közé tartoznak. A halálozás mellett nem mellékesek azok a súlyos sérülések, amelyek tartósan megváltoztatják a fiatal életkilátásait, munkaképességét és személyiségét.

#szülő
2014.06.23.

Beszélgessünk tisztán és világosan a kamasszal!

A tini gyerek és szülei között kibontakozó nézeteltérések és problémák egyik oka, hogy a szülő kétértelmű vagy nem világos üzeneteket küld gyerekének. A tiszta kommunikáció nagyon fontos, ha szoros és jó kapcsolatot szeretne ápolni a gyerekével.

#zaklat
2014.06.20.

A tinik felét zaklatják a neten

Egy felmérés során 1355, 14-24 éves kor közötti fiatalt kérdeztek meg arról, hogy érte-e már őket netes zaklatás. A válaszadók 56%-a nyilatkozta, hogy volt már áldozata valamilyen formában online lejáratásnak, zaklatásnak.

#gyerek
2014.06.16.

Amit a szülőknek tudni kell a biztonságos randizásról

Mennyi idős is volt Ön akkor, amikor először randizott? Tizennyolc, tizenhat éves, vagy netán még fiatalabb? Manapság a gyerekek már igen fiatal korban kipróbálják a randizást. Az azonban egyáltalán nem biztos, hogy a randizás felhőtlen szórakozást vagy ártalmatlan elfoglaltságot jelentene a számukra.