Szülőknek, fia

#Szülőknek #fia

331 db cikk a témában

#randizás
2017.07.19.

Milyen szabályokat állítson a kiskamasznak a randizásról?

A randizás gondolata a legnyugodtabb szülőket is felkavarhatja, de fontos, hogy gyermeke megtapasztalhassa ezt a dolgot addig, míg Önnel él együtt. Adjon útmutatást gyermekének elvárásairól, így megtaníthatja az egészséges kapcsolat fontosságára és a szexuális élet veszélyeire.

#jogosítvány
2017.07.08.

Autóvezetés és a tinik: hogyan állítson fel szabályokat?

Amikor gyermeke sikeresen megszerzi a jogosítványát, az nem azt jelenti, hogy kétségbe kell esni, hanem azt, hogy elérkezett egy komolyabb beszélgetés ideje. Egy egy-két órás szülő-gyerek párbeszéddel számos későbbi problémát és tragédiát megelőzhetünk.

Kamaszok és a szőrtelenítés
#szőrtelenítés
2017.06.17.

Kamaszok és a szőrtelenítés

A szőrszálak megjelenése a hónaljon, a lábon és az intim részeken manapság gyakran már 9-10 éves korban is észlelhető, és a tinikor kezdetének talán legnyilvánvalóbb jele. A legtöbb kiskamasz vagy azért szeretne szőrteleníteni, mert attól fél, csúfolni fogják miatta. Mit tehet ilyenkor a szülő?

#drog
2017.06.13.

A nyár és a drogok

Ahogy eljön a szünidő, és a kamaszok kikerülnek az iskola felügyelete alól, a szülők feladata, hogy megóvják gyermekeiket a világ veszélyeitől. Nem lehet elégszer figyelmeztetni őket a drogok veszélyeire. Leginkább azok jelentik a problémát, melyek könnyen hozzáférhetőek. Ilyenek a kekszbe, süteménybe kevert kábító vagy élénkítő hatású anyagok.

#házibuli
2017.06.09.

Tini bulik és összejövetelek

Nem árt odafigyelni a kamasz hétvégi terveire! A tinik által rendezett partik és tiniivászatok igen hírhedtek. Szinte mindenki hallott már olyan történeteket, amelyek a Facebookon küldött tömeges meghívókkal kezdődnek, több tucat tini megérkezésével folytatódik, és az általuk okozott anyagi károkkal végződik.

#szexfilm
2017.05.26.

Mit tegyen, ha kiderül, gyermeke szexfilmeket néz?

Egy rátermett anyuka példáján keresztül mutatjuk be, hogy mi történik akkor, ha a kamaszodó gyerek egyszer csak elkezd érdekelődni a szexualitás iránt. Azonban ahelyett, hogy a megfelelő helyre fordulna felvilágosításért (szülő, idősebb testvér, megbízható felnőtt, orvos, tanár), inkább saját maga kezd el kutakodni a neten vagy épp az éjszakai Tv műsorokban, esetleg a felnőtteknek szánt magazinokból próbál információhoz jutni, kérdéseire választ találni, kíváncsiságát kielégíteni. Az utóbb említett forrásokból azonban rengeteg téves információt fog leszűrni.

#szülő
2017.04.23.

Házimunkák kamaszoknak

Minden szülő egyetért abban, hogy a lassan kamasszá cseperedő gyerekeknek segíteniük kell a ház körüli munkákban. Ám abban már nem egyeznek az álláspontok, hogy mennyi és milyen jellegű házimunkát érdemes adni a 10-18 éves kamaszoknak, illetve melyek azok a módszerek, amivel a gyermekek rászoktathatók arra, hogy rendszeresen segítsenek a ház körül.

#szülő
2017.04.08.

Készítse fel a bulikra kamasz gyermekét!

Tinédzserkorban az egyik legfőbb vita a kamaszok és szüleik között a bulizást illetően fordul elő. A fiatalok minél előbb bele akarják vetni magukat a társasági életbe, míg a szülők természetesen mindig későbbre halasztanák a bulizások kezdetét.

#evés
2017.04.01.

Étkezési problémával küzd a gyermeke?

„A minap hallottam, hogy egy 13 éves lány panaszkodik: ő kövér. Azzal kezdte a fogyókúrát, hogy nem ült le a családdal a közös étkezésekkor. Azt mondta, nem éhes. A súlya miatt aggódott, és szépen lassan kialakult nála az evési zavar.”

#szülő
2017.02.23.

Ha a kamasz elalszik az órán

Kamaszkorban gyermekének különböző iskolai vagy iskolán kívüli problémákkal kell szembenéznie. Ám szülőként Ön is rengeteget segíthet gyermekének azzal, ha aktívan támogatja és kiáll mellette.

#magánszféra
2017.02.11.

A tini magánszférájának tiszteletben tartása

Ahogy a gyerekek nőnek, egyre nehezebb a biztonságukról gondoskodni. Meg kell adni nekik a személyes szabadságot, de nem szabad hagyni, hogy túlságosan eltévelyedjenek. A szülők legszívesebben mindentől óvnák csemetéiket, ők azonban nagyobb személyes teret és szabadságot szeretnének.

#felsőoktatás
2017.02.09.

Segítsen gyermekének felsőoktatási intézményt választani!

Az iskolaválasztás nem csak a gyerek, hanem az ön életében is egy komoly, kihívásokkal teli fontos mérföldkövet jelent. Ezért fontos, hogy a lehető legjobb tudása szerint segítsen neki, a gyermeke érdekeit, szempontjait szem előtt tartva, hiszen az ő életéről van szó.

#szülő
2017.01.20.

Hogyan segítsünk a gyermekünknek a vizsgák alatt?

A tizenévesek nagy stressznek vannak kitéve az iskolai megmérettetések, felvételi vizsgák miatt. Manapság többet kell tanulniuk, mint a korábbi generációknak, és nagyobb hangsúly van az osztályzatokon, különösen a felvételi vizsgák idején. Így nem csoda, hogy állandó nyomás alatt érzik magukat a tanulás, a céljaik elérése és a teljesítménykényszer miatt.

#szülő
2016.12.29.

Tippek szilveszteri buli szervezéséhez

A szilveszter családi ünnep is lehet, ilyenkor összejönnek a rokonok, amit a fiatalok ugyanúgy élveznek, mint a felnőttek. Az otthoni mulatás mellett szórakozásra adnak lehetőséget a különféle rendezvények, utcabálok, ahol mindenki extrém viseletbe öltözhet és kedvére ehet-ihat.

#karácsony
2016.12.20.

Karácsonyi túlélő tippek szülőknek

Ahhoz, hogy az ünnepek meghitten teljenek, nem kevés kompromisszumra van szükség a szülők és a kamasz részéről egyaránt. Ennek oka, hogy bár a karácsony családi ünnep, nem reális elvárás egy tinivel szemben, hogy négy napon át otthon ülve, vagy vendégségből vendégségbe járva a rokonokkal töltse a szünidejét.