Táplálkozás, evés

#Táplálkozás #evés

373 db cikk a témában

#étel
2013.12.05.

Tápláló ételek kamaszoknak

Ha éhes vagy, Te is legszívesebben egy kis sütivel vagy chips-szel ütnéd el az éhséged? Ezek azonban egészségtelen ételek, sok kalóriát tartalmaznak még kis adagban is. Ha nassolni akarsz, akkor nyúlj egy alma, narancs vagy más gyümölcs után. A gyümölcsökben kevés kalória van, és laktatóak, így nem fogsz hamar megéhezni.

#túlsúly
2013.11.21.

Lehet, hogy csak az agyad éhes?

Az elhízáshoz gyakran egy-egy apróság is elég: ha például az agyunk nem megfelelő módon reagál a csokoládéra. Amennyiben az édesség által alaphelyzetben kiváltott boldogsághormon-termelés elmarad, agyunk elégtelennek veszi a bevitt táplálékot és további élelmet követel...

#cukorbetegség
2013.08.30.

Áfonyával csökkenthető a cukorbetegség kockázata

Több gyümölcs, különösen az áfonya, az alma és a szőlő fogyasztása csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát, ám a gyümölcslének nincs ilyen hatása - állapította meg egy friss nemzetközi kutatás.

#étel
2013.08.22.

Melyik a 6 legkárosabb étel?

A félkész vagy gyorsételek gyorsan, könnyen elkészíthetőek, így jól jöhet azoknak, akiknek nincs idejük, vagy éppen nem tudnak főzni. Ám rengeteg veszély rejlik az előre elkészített ételekben.

#hamburger
2013.07.16.

Hamburger vagy hot dog: melyik az egészségesebb?

Már a kérdés is furcsán hangozhat egyeseknek, hiszen manapság másról sem olvashatunk, csak a gyorséttermek egészségtelen ételeiről. A KamaszPanasz most utánajárt, hogy vajon melyik egészségesebb, és miért.

#sport
2013.07.04.

Sportolók étrendje: a jobb eredmény érdekében

Amikor sportolsz, sokkal többet tehetsz annál, hogy lecsökkented a szénhidrátot és sportitalokat fogyasztasz. Figyelj arra is, hogy a helyes táplálékot a helyes mennyiségben juttasd be a szervezetedbe!

#csokoládé
2013.04.06.

Egészségesebb módok a csokoládé élvezésére

A háztartásomban én vagyok a vezető-csokimániás, és minden új tanulmány, ami a csokoládé egy jótékony hatásáról szólt, a szívemet (és az ízlelőbimbóimat) melengette. Ennek ellenére az évek során meg kellett tanulnom, hogyan emésszem meg azt, hogy a csokoládé-függőség igen kemény bosszút állhat a derékbőségemen.

#fogyókúra
2013.02.22.

Segítség, le akarok fogyni!

17 éves, 70 kilogramm és csak 155 centiméter magas vagyok. Megpróbáltam tornázni, megpróbáltam már mindent, megpróbáltam edzeni magam. Nagyon szégyellem magam a kövérségem miatt, sokszor elkezdek sírni és feladom az edzést.

#has
2013.02.15.

Minden második magyar elhízott

Továbbra is minden második felnőtt lakos elhízott Magyarországon, 20%-uk jelentős túlsúllyal küzd. Mindeközben a krónikus betegek aránya sem változott szignifikáns mértékben – derült ki a Szinapszis Kft. legfrissebb reprezentatív kutatásából, amelyet a cég a WEBBeteg.hu egészségportál megbízásából készített.

#anorexia
2013.01.22.

Anorexiás vagyok, meggyógyulhatok?

Kórházi kezelésen vettem részt 12 héten át anorexia miatt. Most már otthon vagyok, de még mindig félek a hízástól. Az orvosom emelni akarja a gyógyszereim adagját, de nem tudom megoldás-e. A beszélgetések az orvosommal is egyre kevésbé segítenek - Válogatás a Szakértő válaszol rovat kérdéseiből.

#reggeli
2013.01.18.

Allergiát okozhatnak a gyorsételek

Azok a fiatalok és gyerekek, akik heti háromszor vagy annál többször gyorsételt fogyasztanak, nagyobb eséllyel tapasztalnak magukon allergiás reakciókat – derült ki egy nagyszabású nemzetközi kutatásból.

#csoki
2012.12.11.

A csoki csak ront a pattanások helyzetén?

Előfordulhat, hogy amit anyukád mondott sokáig, igaz lehet! A csoki igenis rosszabbá teheti az aknék és a pattanások helyzetét, legalábbis egy előzetes tanulmány eredménye szerint. Azoknál a fiataloknál, akik rendszeresen legalább 20 gramm csokoládét esznek az átlagos pattanásszám 4-ről egészen 70-re is felszökött, ami valljuk be, nem kevés.

#magas vérnyomás
2012.12.01.

Sok TV = magas vérnyomás?

Egy legutóbbi kutatás szerint a túlzott tévénézés vérnyomásproblémákat okozhat a gyerekek, különösen a tinik körében. Napjainkban ugyanis a magas vérnyomásos esetek egyre fiatalabb korban kezdődnek. Ha pedig a mai eredményeket összehasonlítjuk a 3 évtizeddel ezelőttiekkel, az eredmény lesújtó.

#édesítőszer
2012.11.14.

Az orvosok szerint az édesítőszer segít a diabéteszeseknek

10-ből 9 orvos véli úgy, hogy az édesítőszerek jelentősen javítják a cukorbetegek vagy a fogyókúrázók életminőségét – derül ki a Szinapszis Kft. egy friss, háziorvosok és szakorvosok körében végzett kutatásából.

#vegetáriánus étrend
2012.10.30.

Vegetáriánus étrend – Segít-e a cukorbetegeken?

Noha a vegetáriánus étrendre való áttérés valószínűleg nem gyógyít ki senkit a cukorbetegségből, számos előnye lehet a hagyományos étrenddel szemben. Segít kordában tartani a testsúlyt, csökkenti egyes diabéteszhez kapcsolódó szövődmények kockázatát, és még az is előfordulhat, hogy hatására a szervezet jobban reagál az inzulinra.