A magas koleszterinszint
Hamburger, szalonna, sajt - Mi a közös bennük? Az, hogy nagyon sok bennük a koleszterin! Mi is pontosan a koleszterin, és miért káros a szervezetünkre? És mit tehetsz a magas koleszterinszint ellen?
Az ecet elképesztő hatásai
Ha kimondjuk az ecet szót ma Magyarországon, a többségnek a zöld flakonos, iparilag előállított ecetsav, egy savanyú, „maró anyag” jut az eszébe. Mire is használjuk az ecetet manapság? Kávéfőző tisztításra, vízkőmentesítésre és óvatosan mérve a jól ismert ételecettel savanyúbb ízt adunk a bablevesnek vagy a lencsefőzeléknek. Méltatlan kép egy olyan alapanyagról, amelynek alkalmazása az emberiség hajnaláig visszanyúlik.
Grillezés biztonságosan
A sütögetés, grillezés jó szórakozás, de sajnos gyakran okozói betegségeknek, baleseteknek is. Cikkünkben felsorolunk pár dolgot, amire megéri ügyelni.
20 alacsony kalóriatartalmú nassolnivaló
Hamarosan itt a bikiniszezon. A télen felszedett kilókat bizony nem egyszerű leadni, de helyes étkezéssel és megfelelő mennyiségű sporttal könnyen megszabadulhatsz a feleslegtől.
A tojásallergia húsvétkor is támad
A tojásra és a tejre allergiás a legtöbb gyerek és felnőtt Magyarországon. Mit tehet az, aki allergiás a tojásra, hogyan pótolhatja azt, kinőhető-e a tojásallergia? Cikkünkből mindenre választ kaphatsz.
Ünnepi kalóriák: ne ess túlzásokba húsvétkor sem!
A húsvéti menüsor legalább annyira megterhelő és kalóriadús lehet, mint a karácsonyi lakomák. Gondolom, tavasszal mindent megteszel annak érdekében, hogy beleférj a fürdőruhádba. Ne hagyd, hogy ez a sok munka és a rengeteg erőfeszítés kárba vesszen!
Ételek az allergia enyhítésére
Hurrá, itt a tavasz! Nyílnak a virágok, lombba borulnak a fák, az idő gyönyörű. Persze, aki allergiás, annak korántsem ez jut eszébe a tavasz közeledtéről. Piros orr, egész napos tüsszögés, könnyező szem. De a patikában kapható szerek előtt érdemes egy próbát tenni néhány otthoni praktikával.
Amit a béta-karotinról tudni érdemes
A béta-karotin egy karotinoid, amely a növényi pigmentek, színezőanyagok egyik csoportját alkotja. Olyan típusú antioxidáns, amely az emberi szervezetbe kerülve rövid idő alatt A-vitaminná alakul át.
Mire jó a rebarbara?
Sokan azt gondolják, hogy a rebarbara gyümölcs, mivel főként desszert receptekben szerepel, holott botanikai értelemben a növény valójában zöldség. Még ennél is meglepőbb, hogy a rebarbara nem a konyhában, hanem orvosságként kezdte pályafutását.
30 perces vacsorák, amiket a kollégiumban is elkészíthetsz
Fél óra alatt sokféle ízletes hús- vagy halételt el lehet készíteni, de akár valamilyen tésztát vagy rizses fogást is egyszerűen főzhetsz magadnak. Bármit is készítesz, légy összeszedett, mivel ez a kulcsa annak, hogy a legjobban kihasználhasd a rendelkezésedre álló időt.
Térdfájásra gyömbér, depresszióra sáfrány: gyógyító fűszerek
A fűszerek és a gyógynövények ételízesítő tulajdonságuk mellett számos egészségvédő hatással is rendelkeznek. Használatukkal nem csak az ételek kalória-, só- és cukortartalma csökkenthető, némelyik akár krónikus megbetegedések kezelésére is alkalmas.
Ha gyorsan eszel, a testsúlyod is gyarapodni fog?
Azok a férfiak, akik gyorsan esznek, nagyobb testtömeg indexszel (BMI) rendelkeznek, mint azok, akik lassan esznek. A férfiak a nőknél is gyorsabban esznek, míg az előbbiek 80 kalóriát fogyasztanak percenként, a nők csak 52 kalóriát. Miért érdemes lassítani?
9 étel, ami feltétlenül legyen a kolis hűtődben
Közeledik a lenge ruhák időszaka, már csak néhány hónap és lekerülnek a vastag pulcsik, amikor mindenki elkezd az alakja miatt aggódni. Itt az ideje, hogy odafigyelj arra, miket is tárolsz a kolis hűtődben! Az ételek, amiket választasz, legyenek frissek, egészségesek, sokoldalúak – és persze olcsók is. Ne pakold tele a hűtőt cukros, mikrózható műkajákkal vagy szénsavas üdítőkkel!
Étkezési tanácsok PCOS betegeknek
Egy kiegyensúlyozott diéta lehet a kulcs az egészséges életmódhoz azoknak a fiatal nőknek, akik policisztás ovárium szindrómában szenvednek.
Csapd be az agyad, hogy megedd a zöldségeket!
Te is azok közé tartozol, akik ha ebédnél meglátnak egy tucat párolt répát, felmegy az agyvizük és biztosak abban, hogy nem fogják megenni? Itt egy hasznos trükk: képzelj el egy szelet ízletes húst magad elé, és gondold azt, hogy azt eszed meg a répák helyett! De mi mást tehetsz még?