Táplálkozás

#Táplálkozás

726 db cikk a témában

#fogyj a kamaszpanasszal
2016.05.10.

Fogyj a KamaszPanasszal! 8. hét

Már a 8. hétnél tartunk és nagyszerűen haladsz! Gratulálunk, csak így tovább! Már alig maradt pár hét a programból! Mind tisztában vagyunk vele, hogy sokkal több gyümölcsöt és zöldséget kéne fogyasztanunk, különösen akkor, hogyha fogyni próbálunk. A gyömölcsök és zöldségek rengeteg rostot, vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak. Naponta legalább 5 adagnyi különböző gyümölcsöt és zöldséget ajánlott fogyasztanunk.

#vas
2016.05.09.

Te elég vasat fogyasztasz?

A vas (Fe) egy olyan ásványi anyag, amely kulcsszerepet játszik a vér vörösvértestjeinek az oxigénszállításában, hiánya sok problémát okozhat. Vajon te megfelelő mennyiségben hozzájutsz?

#édesítőszer
2016.05.08.

Az édesítőszerek szerepe a fogyókúrában

Szinte nincs olyan ember a Földön, aki ne szeretné az édes ízt. De mit tehetünk akkor, ha fogyókúrázni szeretnénk, vagy ha cukorbetegek vagyunk? Az édesítőszerek segítenek, hogy ne kelljen teljesen lemondani az édes ízről.

Vigyázat, kalóriabomba: a kávézás hízáshoz vezet?
#kávézás
2016.05.06.

Vigyázat, kalóriabomba: a kávézás hízáshoz vezet?

Egy New York város egészségügyi hatóságai által 3 ezer résztvevő közreműködésével elkészített felmérés szerint, az aktuális kávéfogyasztási kultúra naponta 240 felesleges kalória beviteléhez járul hozzá. Ez elsőre nem tűnik soknak, de pusztán matematikai alapon számolva ez évente 9 kilónyi súlygyarapodást jelent minden egyes érintett esetében.

#fitt
2016.05.04.

12 tipp, hogy fitt legyél!

Kamaszéveinkben testünk ereje teljében van, és fitté válni nem megvalósíthatatlan feladat! A testedzés és az egészséges táplálkozás alapja a szép alaknak és a jó közérzetnek. Ahogy ma élsz, az a jövődre is kihat: később sem lesz szükséged szépészeti beavatkozásokra, ha fiatalon elkezded formában tartani magad.

#fogyj a kamaszpanasszal
2016.05.03.

Fogyj a KamaszPanasszal! 7. hét

Üdvözlünk a program 7. hetén! Gratulálunk, innen már egyenes az út a sikerhez! Ahogyan már biztosan észrevetted, minden héten egészségesebb szokásokat és készségeket fejlesztesz, amiket mind otthon, mind máshol hasznosítani tudsz.

#reflux
2016.04.26.

Ételek gyomorégés és reflux ellen

A gyomorégés és a reflux tüneteit egyes ételek erősíthetik, míg mások mérsékelhetik. Míg például a paradicsom, a csoki, a mentol és az alkohol előidézhetik ezt, sok egyéb étel képes a savas reflux tüneteit csökkenteni.

#fogyj a kamaszpanasszal
2016.04.26.

Fogyj a KamaszPanasszal! 6. hét

Gratulálunk! Máris eljutottál a program feléig. Lehet, hogy sok kihívással találkoztál az utad során, de az, hogy itt vagy, tisztán mutatja, hogy el fogod érni a célodat. Mivel hetekig követted az útmutatót, tudjuk, hogy te is igazán szenvedélyesen szeretnéd a változást.

#D vitamin
2016.04.19.

A D-vitamin hiányának veszélyei

Milyen szerepet játszhat az asztma, a rák, a depresszió, a szívbetegség, és a diabétesz kialakulásában, valamint a súlygyarapodásban a D-vitamin hiánya? Cikkünkből megtudhatod, hogy miért lehet a D-vitamin az egyike a legfontosabb tápanyagainknak, kit veszélyeztet leginkább a hiánya, és mik a legbiztonságosabb módjai, hogy D-vitaminhoz juss.

#fogyj a kamaszpanasszal
2016.04.19.

Fogyj a KamaszPanasszal! 5. hét

Eljutottál az 5. hétig! Gratulálunk, nagyon ügyes vagy! Csak így tovább! Eddig leginkább az ételekre koncentráltunk, de az általunk fogyasztott italok többsége is tartalmaz kalóriákat, ezért jó ötlet megbizonyosodni arról, hogy odafigyelsz a folyékony halmazállapotú kalóriákra is.

#kávé
2016.04.18.

Érdekességek a kávéról

A kávé 700-nál is több aromaanyagot tartalmaz, továbbá gazdag koffeinben. Manapság már rengeteg típusát lehet kapni a klasszikus szemestől, az instant változaton keresztül a kávépárnákig.

#tojás
2016.04.16.

Miért érdemes tojást reggelizni?

Ha tojással indítod a napod gabonapehely helyett, csökken az étvágyad a nap folyamán - legalábbis ezt állítja egy kutatás.

#fogyj a kamaszpanasszal
2016.04.12.

Fogyj a KamaszPanasszal! 4. hét

Az egészségesebb életmód felé vezető utad máris negyedik hetén tartasz - csak így tovább! Ezen a héten az ételek utáni való sóvárgás és a nassolási vágy leküzdésével fogunk foglalkozni.

#fogyj a kamaszpanasszal
2016.04.05.

Fogyj a KamaszPanasszal! 3. hét

Máris a 3. hetednél tartasz! Gratulálunk, hogy kitartottál és eljutottál idáig. Kicsit kimerültnek érezheted magadat az előző heti sok sporttól, de ne félj, ez nem tart sokáig.