Savanyú káposzta: az igazi multivitamin
A savanyú káposztából számtalan ízletes étel készíthető, ám nem csak ezért szeretjük. A savanyú káposzta és annak leve ugyanis tele van vitaminokkal, a bélrendszerre jótékony hatással van, felpörgeti az anyagcserét és a daganatos sejtek szaporodását is meggátolhatja. Valóságos vitaminbomba!
Pár érdekes tény a vitaminokról
A vitaminok nagyon fontosak az ember egészségének megőrzése érdekében. De biztos, hogy mindent tudunk róluk? A cikk most néhány érdekes tényt tár fel a vitaminokról.
Miért egészséges a sütőtök?
Sütőtökös ravioli, tökös pite, őszi tökös rizottó, töksör - a lehetőségek száma végtelen, ráadásul egyik ínycsiklandóbb, mint a másik. Végre sütőtökszezon van, és jó okunk van rá, hogy örüljünk ennek. A sütőtök jellegzetes őszi zöldség, ami nemcsak sokszínűen felhasználható, de számos egészségügyi előnye is van. Íme, a 8 legkiemelkedőbb jótékony hatása.
A C-vitamin természetes forrásai
A C-vitamin hozzájárul az egészség megőrzéséhez, erősíti az immunrendszerünket, valamint elősegíti a vas felszívódását. A C-vitamin erős szövetséges, ha el akarod kerülni a megfázást és egyéb betegségeket! A kalciummal és a vassal társítva nélkülözhetetlen egy-egy méregtelenítő kúra során.
A szezon legjobb ételei: ezeket válaszd a piacon
Spenót, eper, cukorborsó - ezek csak az első példák a nyári időszak legkiválóbb ételei közül. Ha szereted a legfrissebb szezonális gyümölcsöket és zöldségeket fogyasztani, akkor ez a neked való évszak!
Étkezz okosan nyáron is!
Enni és inni mindig kell, mindegy, hogy hol van az ember. Ha azonban a megszokottól eltérő körülmények között vagy, jobban kell figyelned...
Mely ételek okozhatnak hasmenést?
Érezted már úgy, hogy étkezés után egyből ki kell menned a mosdóba? Nem tudtad, hogy mitől lehet? Mi most eláruljuk neked.
Tavaszi zöldségek és receptek
Ideje friss, tavaszi zöldségek után nézni a piacokon, hisz a standokon megjelent a spárga, a ropogós zöldbab, a brokkoli és a mángold. A következőkben a tavaszi zöldségek vásárlásához, tárolásához és elkészítéséhez igyekszünk tanácsokat adni.
Ételek az allergia enyhítésére
Hurrá, itt a tavasz! Nyílnak a virágok, lombba borulnak a fák, az idő gyönyörű. Persze, aki allergiás, annak korántsem ez jut eszébe a tavasz közeledtéről. Piros orr, egész napos tüsszögés, könnyező szem. De a patikában kapható szerek előtt érdemes egy próbát tenni néhány otthoni praktikával.
Amit a béta-karotinról tudni érdemes
A béta-karotin egy karotinoid, amely a növényi pigmentek, színezőanyagok egyik csoportját alkotja. Olyan típusú antioxidáns, amely az emberi szervezetbe kerülve rövid idő alatt A-vitaminná alakul át.
Mire jó a rebarbara?
Sokan azt gondolják, hogy a rebarbara gyümölcs, mivel főként desszert receptekben szerepel, holott botanikai értelemben a növény valójában zöldség. Még ennél is meglepőbb, hogy a rebarbara nem a konyhában, hanem orvosságként kezdte pályafutását.
30 perces vacsorák, amiket a kollégiumban is elkészíthetsz
Fél óra alatt sokféle ízletes hús- vagy halételt el lehet készíteni, de akár valamilyen tésztát vagy rizses fogást is egyszerűen főzhetsz magadnak. Bármit is készítesz, légy összeszedett, mivel ez a kulcsa annak, hogy a legjobban kihasználhasd a rendelkezésedre álló időt.
9 étel, ami feltétlenül legyen a kolis hűtődben
Közeledik a lenge ruhák időszaka, már csak néhány hónap és lekerülnek a vastag pulcsik, amikor mindenki elkezd az alakja miatt aggódni. Itt az ideje, hogy odafigyelj arra, miket is tárolsz a kolis hűtődben! Az ételek, amiket választasz, legyenek frissek, egészségesek, sokoldalúak – és persze olcsók is. Ne pakold tele a hűtőt cukros, mikrózható műkajákkal vagy szénsavas üdítőkkel!
Csapd be az agyad, hogy megedd a zöldségeket!
Te is azok közé tartozol, akik ha ebédnél meglátnak egy tucat párolt répát, felmegy az agyvizük és biztosak abban, hogy nem fogják megenni? Itt egy hasznos trükk: képzelj el egy szelet ízletes húst magad elé, és gondold azt, hogy azt eszed meg a répák helyett! De mi mást tehetsz még?
A nyers diéta előnyei, veszélyei
Sokat hallani mostanság a nyers diétáról, ami egy olyan módszer, aminek során csak nyers zöldségeket, gyümölcsöket, különféle csírákat fogyaszt az ember, és kizárólag tisztított vizet iszik hozzá. Az így étkező emberek azt állítják, hogy több energiájuk van, egészségesebbnek érzik magukat, és jobban néznek ki. De mennyire biztonságos és egészséges is ez?