Lélek

#Lélek

1436 db cikk a témában

#diákmunka
2011.06.30.

10 biztos mód, hogy kirúgasd magad

Szóval munkát szereztél. Gratulálunk! Ünnepeld meg, úgy, ahogyan csak szeretnéd – de semmiképpen se kövesd el a következő 10 hibát. Ha mégis megteszed, akkor talán hamarabb munkanélküliként találhatod magadat, mint hogy felvehetnéd az első fizetésedet.

#facebook
2011.06.21.

Orvosok a Facebook-depresszióról

A közösségi oldalak, mint a Facebook igen népszerűek a tinik és az egyetemisták körében. Egy 2010-es kutatás eredményeképpen tudjuk, hogy az amerikai tinik 72%-a aktívan használja a közösségi oldalakat.

#pletyka
2011.06.18.

A pletyka hasznos is lehet

A pletyka igen sokféle lehet, érdekes, izgalmas, gonosz, szórakoztató, romboló vagy akár egyszerre mind. Azonban egy új tanulmány szerint a pletykának célja van, nem csupán egy értelmetlen híresztelés.

A paprikaspray
#paprika
2011.06.13.

A paprikaspray

A paprikaspray-t leginkább önvédelemre használják. Nem csak hatásos, hanem veszélyes is lehet. Különböző összetételű paprikaspray kapható.

#facebook
2011.06.11.

Függsz a közösségi oldalaktól?

Évekkel ezelőtt órákat töltöttünk MySpace-en, Iwiwen, vagy csak MSN-ezéssel, a szüleink pedig csak csodálkoztak azon, hogy hogyan is tudunk ennyit számítógépezni. Manapság ezek helyét szinte teljesen átvette a Facebook, a Twitter, amikkel szintén felfoghatatlanul sok időt töltünk. De vajon tényleg függők vagyunk?

#zaklatás
2011.05.29.

Menekülési terv

Ha te, vagy valaki a környezetedből tapasztalt már szexuális zaklatást vagy épp olyan párkapcsolatban él, ahol bántalmazzák, akkor el kell gondolkodni egy menekülési terv kidolgozásán.

#sztár
2011.05.28.

Sztárok magas IQ-val

Jodie Fosternek 132-es IQ-ja van, ami jelentősen magasabb az átlagos 100-110-nél. A gimnáziumban éltanuló volt, valamint summa cum laude diplomázott a Yale egyetemen.

#facebook
2011.05.27.

Facebook-szappanopera a szakításból

Az internet ma már életünk szinte minden részén jelen van. A vásárlástól, az üzletig, a kommunikáción át a személyes kapcsolatokig. Az internet azonban nem mindig ennyire szép és jó. Megváltoztatta a fiataloknál és az idősebbeknél is egyaránt a kapcsolatok mivoltát, az ismerkedés és a szakítás módját is egyaránt.

#blog
2011.05.24.

Háttérbe szorult a blogolás

A bolgolás kezdi elveszteni vonzerejét a tinik és a fiatal felnőttek körében, de a csökkenés úgy tűnik, kapcsolatban áll az olyan „mikroblogolási” felületek népszerűbbé válásával, mint a Twitter, és a Facebbook, amik azok a helyek, ahol manapság a tinik a videóikat, fotóikat, valamint a véleményüket, újdonságokat megosztják egymással.

#twitter
2011.05.21.

Twitteren a tinik magánélete?

A szülők aggódnak, de sajnos lassan meg kell érteniük a Twitter természetét. A fiatalok ma már itt, a virtuális térben élik magánéletük nagy részét. Veszélyes? Vagy csak újabb médiafogás?

#távkapcsolat
2011.05.21.

Messziről jött szerelem

Adott egy fiú meg egy lány, akik találkoznak, megtetszenek egymásnak, egymásba szeretnek, és minden stimmel(ne), csak ott van közöttük több száz, vagy akár több ezer kilométer...

#tv
2011.05.21.

Kamaszok a kütyük fogságában

Imádsz tévézni, videójátékozni, esetleg sms-ezni? Nem túl könnyű távol tartani magunkat ezektől az elektronikai eszközöktől – ráadásul ha még tinédzser is vagy, akkor egyszerűen lehetetlen. Egy átlagos kamasz napi szinten 7, heti szinten pedig több, mint 50 órát tölt televízió, számítógép vagy telefon társaságában.