Lélek

#Lélek

1435 db cikk a témában

#cyberbullying
2016.06.04.

Netbiztonság: te mennyire vagy óvatos?

Az óvatlan kamaszok könnyű prédát jelentenek a netes zaklatóknak, mivel gyanútlanok és jóhiszeműek, így hamar bizalmi kapcsolatba kerülnek idegenekkel, még látatlanban is. A névtelenség homályába burkolózva a zaklatók jelen vannak a közösségi oldalakon, a chat szobákban, és a gyanútlan áldozatokra várnak. Te mennyire vagy óvatos?

#gyász
2016.05.22.

8 dolog, amit sose mondj egy gyászolónak

Természetes, hogy segíteni szeretnél gyászoló barátodnak, de sajnos ilyenkor nagyon nehéz bármit - különösen a megfelelő szavakat - mondani. A halál még ma is tabutéma, így ha beszélnünk kell róla, az szorongással és kellemetlen érzésekkel tölt el.

#nyári munka
2016.05.18.

7 nyári pénzkereső tipp kamaszoknak

Egy hónap van már csak a nyári szünetig, gyanítom, már minden kamasz visszaszámlálásba fogott. Sőt nemcsak visszaszámolsz, hanem már terveid is vannak, hiszen ki akar egész nyáron otthon ülni?

#stressz
2016.04.30.

Mi minden miatt szoronghatunk?

Mindennapi életünket a kisebb szorongások, aggodalmak keresztül-kasul szövik. Ám van úgy, hogy elérkezik egy olyan pont, amikor a természetes aggodalom átcsap valami másba, valami sokkal komolyabba, amikor az túlzott és ésszerűtlen lesz. Milyen klinikai értelemben vett szorongásfajták léteznek?

#érettségi 2016
2016.04.30.

Érettségi: jó tanácsok kamaszoktól kamaszoknak

Vészesen közeledik a nagy megmérettetés: az érettségi. Úgy érzed, hogy a napok egyre rövidebbek, a tanulnivaló pedig még halmokban áll? Nyugi! Kamasz szerkesztőink beavatnak a felkészülés és a vizsga sikeres átvészelésének titkaiba!

#házi kedvenc
2016.04.27.

Így tesznek a háziállatok egészségesebbé

Az állatok jókedvet sugároznak a mindennapjainkba. De most nem csak arról az érzésről beszélünk, hogy boldogok vagyunk, ha körülöttünk vannak, hanem hogy a kedvenceink segítenek az egészségünk megőrzésében. Nem is akárhogyan!

#önbizalom
2016.04.16.

Mit tegyek, hogy növeljem az önbizalmam?

Hogyan várnánk el másoktól, hogy szeressenek, tiszteljenek minket, ha önmagunkat nem tudjuk elfogadni? A mások által tartott tükörből úgy is csak azt látjuk meg, amit látni szeretnék.

#hangulat
2016.04.14.

Mi az a bipoláris zavar?

Mi a közös Juhász Gyulában, Ernest Hemingway-ben és Vincent van Gogh-ban? Mindegyikük bipoláris zavarban szenvedett. Mi az a bipolaritás? Miért van az, hogy egyik pillanatban a depressziós ember kifejezetten jól érzi magát, boldog, aztán pedig a mélységbe zuhan a hangulata?

#bizonytalanság
2016.04.12.

A bizonytalan fiatalok jobban kötődnek a mobiljukhoz

A mobiltelefon által nyújtott folyamatos kapcsolat lehetősége a bizonytalan, szorongó kötődésű fiataloknak sokkal fontosabb, mint másoknak - állapították meg az ELTE Etológia Tanszék és az MTA–ELTE Összehasonlító Etológiai Kutatócsoport munkatársai.

#relaxál
2016.04.09.

Relaxálj! Gyakorlatsor a feszültség csökkentéséért

Készülj fel, találj egy csendes helyet, ahol egyedül lehetsz! Tedd ki az ajtóra a „Ne zavarjanak” táblát! Rendezd el úgy a szobát, hogy a legjobban érezd magad benne! Akár be is sötétíthetsz. Tegyél fel lágy zenét. Gyújts meg néhány füstölőt. Most kezdj el lassan lélegezni … lélegezz … lélegezz!

#értékesség
2016.04.08.

Valaki mondja meg, hogy mennyit érek!

Mindannyian feltesszük a kérdést magunknak: mennyit is érek valójában? Képzeljük el, hogy erről a kérdésről különböző emberek véleményét szeretnénk megtudni. Vajon ők mi alapján határoznák meg értékünket? Jánosi Ferenc gondolatai.

#indulat
2016.04.04.

Mit kezdjek az indulataimmal?

Mi a teendő, ha úgy érzed, a hangulatingadozásaid fölött nem tudsz uralkodni? Az egyik pillanatban még nincs semmi gond, aztán hirtelen elönt a düh? Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából.

#hátfájás
2016.04.03.

Hátfájást okozhat a stressz

A stressz számos ok miatt vezethet hátfájdalomhoz. A legújabb kutatások szerint összefüggés áll fenn a nagyagy egy része, a stressz és a tartós fájdalom közt. Dr. Pál Mónika, reumatológus szerint a feszültség miatti kényszertartások is fokozzák a fájdalmat.