Lélek

#Lélek

1435 db cikk a témában

#pánik
2016.04.02.

Mi minden állhat a pánikbetegség hátterében?

Számos tényező növelheti a pánikbetegség kialakulásának kockázatát. A leggyakoribb rizikófaktorok közé sorolhatjuk egy személy nemét, korát, kórtörténetét és családi környezetét.

#személyiség
2016.04.01.

Mik azok a személyiségzavarok?

Személyiségünk egész életünkben változik, mégis vannak állandó motívumai is. Mit tekinthetünk személyiségzavarnak?

#adathalászat
2016.03.22.

Adathalászat, visszaélés, zaklatás: így védd meg magad a virtuális világban

Biztosan mondták már a szüleid, hogy ne ossz meg személyes információkat az interneten. Így megvédheted magad a szexuális zaklatóktól, illetve azoktól a személyektől, akik pontosan arra utaznak, hogy a személyes adataidat saját célra felhasználják, visszaéljenek vele. Hogyan kerülheted el mindezt?

#internetes kommunikáció
2016.03.14.

Kommunikáció: online vagy személyesen?

A számítógépek és az okostelefonok elterjedésével a kommunikáció csatornái kibővültek, új kommunikációs formák jelenetek meg és ezek egyre dominánsabb módon uralják a kapcsolattartást, főleg a fiatalabb generáció életében.

#tökéletes test
2016.02.29.

Hírességek a vörös szőnyegen - Hogyan hatnak ránk?

Ki ne vágyna gazdagságra, szépségre és hírnévre? Vagy legalább arra, hogy egy kicsit hasonlítson arra az emberre, akit világszerte csodálnak? Lányok százai választják ruhájukat, frizurájukat az aktuális trendnek megfelelően, amit természetesen az éppen legkedveltebb sztárok diktálnak a leginkább.

#skizofrénia
2016.02.27.

Hallucináció, mánia: a skizofrénia jelei

A skizofrénia egy olyan lelki eredetű betegség, ami a fiatal felnőttkor végén, a felnőttkor elején alakulhat ki. Olyan mentális betegségről van szó, ami befolyásolja a beteg mindennapjait, kapcsolatait és érinti a cselekedeteit is.

#alvászavar
2016.02.26.

Alvászavart okoznak a közösségi oldalak?

Az alvászavarok egy egész sor problémát okozhatnak, hiszen a kialvatlanság nem csupán fáradtsághoz és koncentrációs problémákhoz vezet, hanem akár komolyabb következményei is lehetnek. Vajon a közösségi média hogyan hat az alvási szokásainkra?

#homoszexualitás
2016.02.20.

Mi köze a homoszexualitásnak a családi gyökerekhez?

Míg itthon azt láthatjuk, hogy minden harmadik fiatalnak megfordul a fejében, akár csak fantázia szintjén is, hogy vajon melyik nemhez vonzódik jobban, a világ más országait, kultúráit szemlélve feltűnik, hogy a homoszexualitás, a nemi érés és a szexuális orientáció zavarai erősen társadalom- és történelem-függőek.

#depresszió
2016.02.17.

A hangulatjavító bogyókról

Az antidepresszánsok és a szorongásoldók használata egyre elterjedtebb. Annyira sietünk, annyira hajszoljuk a boldogságot, hogy egyre többen ezektől a szerektől várják a megkönnyebbülést. Vannak ugyan olyan klinikai esetek, amikor a használatuk elkerülhetetlen, ám sokszor a pszichés támogatás mélyrehatóbban segíthet.

#Valentin nap
2016.02.14.

Hogyan éld túl a Valentin napot szakítás után?

Újdonsült szinglinek lenni az év bármely szakában megviselő, de főleg akkor nehéz, amikor bármerre nézel, a szerelmet juttatják eszedbe. Ha újdonsült szingli vagy, esetleg csak szeretnél felvidítani egy barátot, akkor itt van néhány szórakoztató program, ami jól jöhet.

#valentin nap
2016.02.13.

A tökéletes Valentin napi ajándék

A Valentin napnak egyértelműen a szeretetről, szerelemről kell szólnia, ám a giccses túlkínálat rózsaszínen villogó mackói, szívecske alakú lufijai kissé más irányba terelhetnek minket. Nézd át a tiltólistánkat, és segítünk megtalálni a tökéletes ajándékot is!

#kamaszkor
2016.02.09.

A kamaszkor pszichológiája

Sem a gyereknek, sem a szülőknek, sem pedig a környezetnek nem könnyű időszak a kamszkor. Az addig kedves és mindig szófogadó, gyakran még riadt kisgyermek a testi és lelki változások következtében kezdi próbálgatni akaratának erejét, és akár minden ellen képes lázadni.

#lelki egészség
2016.01.26.

Hogy áll a lelki üzemagyagtartályod?

Szeretném, ha elképzelnéd önmagadat, mintha egy autó lennél. Látnád magad előtt azt az autót, amelyik legjobban hasonlít a személyiségedre. Nézzük meg ezen a különleges példán keresztül, hogy miként is tekintesz önmagadra!

#depresszió
2016.01.21.

Amikor a depressziót egy betegség váltja ki - Mi állhat a háttérben?

A depresszió olyan betegség, amely a folyamatos szomorúság és érdektelenség miatt az érintettek egész életére rányomja a bélyegét. A megfelelő kezelés fontosságán túl dr. Hubina Erika, endokrinológus azokra a betegségekre hívta fel a figyelmet, amelyek hangulatzavarokat okozhatnak.