Lélek, szorongás

#Lélek #szorongás

382 db cikk a témában

A 9 leggyakoribb álom és jelentésük
#álom
2023.11.21.

A 9 leggyakoribb álom és jelentésük

Vajon az álmoknak mélyebb értelme van? Nagyon sok ember úgy véli, hogy a válasz erre a kérdésre igen. A Newsweek által végzett felmérés szerint az amerikaiak 43 százaléka azt hiszi, hogy az álmok a valódi vágyainkat takarják.

A Snapchat kockázatai és veszélyei
#snapchat
2023.11.15.

A Snapchat kockázatai és veszélyei

A Snapchat nagyon népszerű a tizenévesek körében. Ez a telefonos alkalmazás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy fényképeket és videókat (pillanatfelvételeket) küldjenek más felhasználóknak. Ellentétben az SMS-ben vagy e-mailben küldött fotókkal és videókkal, a Snapchaten elküldött képek a megtekintésük után másodpercekkel eltűnnek. A Snapchat bizonyos kockázatokkal jár, ezért fontos, hogy tisztában legyél a működésével.

Segítség! Hipochonder vagyok!
#hipochonder
2023.11.03.

Segítség! Hipochonder vagyok!

Bármilyen betegségről hallasz, azonnal vizsgálgatni kezded magad, és a tüneteket sorra észleled? Ha valaki eltüsszenti magát a közeledben, pár perc múlva már úgy érzed, be is lázasodtál? Ha köhögni kell, már a tüdőrák jeleként fogod fel, és azonnal keresgélni kezded a neten a túlélési esélyekről szóló cikkeket? Akkor lehet, hogy hipochonder vagy!

A halál felfogása a különböző kultúrákban
#halál
2023.11.01.

A halál felfogása a különböző kultúrákban

Mostanság a halál tabu téma. Ha lehet, kerüljük, hogy beszélni kelljen róla. Amennyiben mégis kimondani kényszerülünk, talán kicsit beleborzongunk, félünk, ha túl sokat emlegetjük, talán bevonzzuk a „kaszást”.

Hogyan segíts gyászoló barátodnak?
#halál
2023.10.31.

Hogyan segíts gyászoló barátodnak?

Nehéz bármit mondani, amikor a barátod egy szerettét gyászolja. Nem tudhatod, hogy ilyenkor mit kell tenni vagy mondani. Attól tartasz, hogy valami rosszat mondasz, és a barátod ettől elhagyatottnak, magányosnak érzi magát éppen akkor, amikor a legnagyobb szüksége lenne valakire?

5 tipp a gyötrő féltékenység ellen
#féltékenység
2023.10.14.

5 tipp a gyötrő féltékenység ellen

Zavar, ha megnézi a barátodat vagy barátnődet a többi ember? Ki nem állhatod, amikor a kedvesed a volt párjáról beszél? Ha a válaszod a fenti kérdésekre igen, akkor nagyon úgy fest, hogy féltékenyben szenvedsz. Hogyan küzdheted le az érzést?

Mit kell tudnunk a stresszről?
#stressz
2023.10.10.

Mit kell tudnunk a stresszről?

”A stressz az élet sava-borsa”. „ Stressz - mentes állapot a halál”. „A stressz nem mindig valamely káros hatás következménye”. „A stressz nem olyasmi, amit el kell kerülni.” – Dr. Selye János gondolatai a stresszről ma is örökérvényűek.

A kényszerbetegségek hálójában
#kényszerbetegség
2023.10.05.

A kényszerbetegségek hálójában

Obcessziv-kompulziv zavar. Ez a szóösszetétel lehet, hogy nem mond számodra semmit, de ha azt mondom, hogy vannak emberek, akik indulás előtt 4-8 alkalommal is visszamennek a lakásba ellenőrizni, hogy elzárták-e a gázt, bezárták-e az ajtót, vagy vannak, akik minden más által kidobott tárgyat módszeresen összegyűjtenek szeméthegyeket halmozva fel, akkor már tudni fogod, miről van szó.

Miért olyan nehéz változtatni?
#változtat
2023.09.30.

Miért olyan nehéz változtatni?

Miért olyan nehéz tenni azért, amire vágyunk? Mit tegyünk, ha el szeretnénk hagyni a párunkat, de bizonytalanok vagyunk abban, hogy jól döntünk-e. Vagy akkor, ha javítani szeretnénk matekból, de a házi feladatokat ugyanúgy elhanyagoljuk, mint előtte? Miért?

Miről árulkodnak az álmaid?
#alvás
2023.09.28.

Miről árulkodnak az álmaid?

Tudtad, hogy átlagosan 20-23 évet töltünk alvással életünk során? Semmiképp sem lehet szó nélkül elmenni az alvás mellett. Ahhoz túl nagy részét foglalja el életünknek. Természetes, ha többet szeretnél megtudni róla, valamint az álmaidról.

Mennyire vagy túlterhelve?
#túlterhelés
2023.09.24.

Mennyire vagy túlterhelve?

Vissza tudsz emlékezni, hogy mikor pihentél utoljára egy hatalmasat? Töltsd ki tesztünket és derítsd ki, hogy elég időt fordítasz-e saját magadra!

Hogyan harcolj a teljesítményszorongás ellen?
#teljesítmény
2023.09.19.

Hogyan harcolj a teljesítményszorongás ellen?

Meg akarsz felelni a szüleidnek, a tanároknak, a barátaidnak - a számodra fontos embereknek. A “Meg fogod nyerni!’ “Neked ezt tudni kell!”, ”Te jobb vagy, nem nem hibázhatsz !” - kijelentések általában biztatásképpen hangzanak el, de a vállaidra mégis hatalmas terhet raknak vele.

Szerencsejáték és amit tudnod kell róla
#szerencsejáték
2023.09.06.

Szerencsejáték és amit tudnod kell róla

A szerencsejáték, amely sokszor a fogadást is magában foglalja, azt jelenti, hogy valamilyen értéket (például pénzt) kockáztatsz egy játék vagy egy esemény, például egy futball- vagy bokszmeccs kimeneteléért. Az emberek ezt azzal a céllal teszik, hogy pénzt nyerjenek, de gyakran több pénzt veszítenek, mint amennyit nyernek.

Te is szorongsz, ha a pénzről van szó?
#szorongás
2023.09.05.

Te is szorongsz, ha a pénzről van szó?

Nem kell, hogy valaki átlag feletti bért keressen ahhoz, hogy szorongjon anyagi helyzete miatt, sőt, még rendszeres havi jövedelem sem kell hozzá. Az utóbbi években egyre növekvő problémát jelent a fiatalok körében is a krónikus stressz és a pénzügyi szorongás.