Lélek, testvér

#Lélek #testvér

28 db cikk a témában

#karácsony
2014.12.24.

Családi boldogság, családi pokol

„Anya tiszta ideg, a karácsonyi vacsit készíti. De megint ordibál. Valami nincs a helyén, nem készült el, nem elég, nincs ideje… Apukám dolgozik, nem tud segíteni. A tesóm idegesít. Karácsony tényleg a szeretetről szól? Itt mindenki csak tiszta ideg.”

#halál
2014.11.01.

Hogyan éld túl a szülő elvesztését?

Hidd el, tudom milyen az, ha mélyponton vagy, főleg ha az anyukádat, apukádat vagy közeli hozzátartozódat vesztetted el, és az ismerőseid úgy próbálnak segíteni, hogy megmondják, mit olvass, egyél, hogyan tereld el a gondolatodat futással, jógázással vagy meditációval, és hogy kivel beszélgess. Te meg csak ezt gondolod: ,,Igen persze. Jelenleg ezek közül semmi sem érdekel. Csak hagyj az ágyamban feküdni egyedül, oltsd le a lámpát és csukd be az ajtót, ha kimész.”

#testvér
2014.08.02.

Amikor meglátogatod a testvéredet a kórházban

Cikkünkből megtudhatod, hogy mire számíthatsz, ha meglátogatod a testvéredet a kórházban. Olyan tanácsokat is adunk, amelyeket alkalmazva segíthetsz a testvérednek, hogy jobban legyen.

#pszichológia
2014.03.23.

Világjáró pszichológus: Félelmetes felnőttkor?

A hagyományosan 12-14 éves kortól nagyjából 18 éves korunkig tartó kamaszkor átmenetet képez a gyermekkorból a felnőtt létbe. Mint minden nagyobb életszakasznak, a kamaszkornak is megvannak a maga kihívásai, feladatai. Az utóbbi évtizedekben a kamaszkor időszaka meglehetősen meghosszabbodott, megsokasodtak a kamaszkorral együtt járó kihívások is. Az elhúzódó kamaszkor egy világlátott pszichológus szemszögéből.

#családterápia
2014.03.12.

Mi az a családterápia?

A különböző terápiák és tanácsadások egyre elterjedtebbé válnak: egyéni terápia, csoportos önismeret, pszichodráma, pszichoanalízis, kognitív terápia, autogéntréning és még folytathatnánk a felsorolást. Mi a családterápia? Miben különbözik más módszerektől?

#betegség
2014.01.29.

Ha valamelyik szülőd rákos: a kezelés közben

Nagyon sok tini szeretné tudni, hogy mire kell számítania a rákos szülő kezelése alatt. Sorozatunk ezen cikkében elmondjuk, mit érdemes tenned a rákos szülőd kezelése alatt vagy után, mikre kell odafigyelned és hogyan birkózhatsz meg az érzelmeiddel, hol kaphatsz választ a kérdéseidre.

#kísértet
2012.08.07.

Hogyan neveljük a kísérteteket?

Az éjszakai rémpofákra, akik villanyoltás után ijesztő vigyorral viháncolnak körülöttünk, külön nevelési módszert fejlesztettem ki. A legfontosabb az, hogy ne vegyék észre, ha frászt kapunk tőlük. - Nógrádi Gábor, a népszerű és sikeres Gyermekrablás a Palánk utcában, a Petepite és Az anyu én vagyok! című könyvek szerzőjének szórakozató írása.

#gyereknap
2012.05.27.

Gyereknek lenni nem gyerekjáték

A XXI. században kicsit mást jelent gyermeknek lenni, mint korábban. Mi a különbség? Mi változott? Van még értelme a gyereknapnak?

#testvér
2011.02.26.

A testvérem az exemmel randizik!

„A napokban megtudtam, hogy a testvérem a volt barátommal kezdett el randizni. Mindkettőjüknek elmondtam, hogy nem igazán örülök neki, azok után, amit a fiú rólam/nekem mondott.”

#testvér
2010.10.11.

A testvérek közötti versengés

Ugyanaz a nevetek, nagyon sok mindenben hasonlítotok külsőre is, és akár az életed árán is megvédenéd őket. Akkor miért is ilyen nehéz kijönni a testvérekkel? Bár a testvérek közötti versengés oka örök rejtély marad, a köztük lévő kapcsolatot lehet javítani és fejleszteni.

#gyerekfelügyelet
2010.08.02.

Bébiszittelési alapok - Végig figyelj a gyerekekre!

Nem számít, hogy régóta bébiszitterkedsz vagy még kezdő vagy-e. Bármilyen régóta is csinálod, a munkád kizárólag a bébiszitterkedés, és semmi más. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem mehetsz ki a fürdőszobába, de ezen kívül minden egyes percben ott kell lenned a gyerekek mellett!