
Sajtos-tejfölös tepsiben sült csirkemell
2009.10.19.
0 perces olvasási idő
Sajtok és húsok szerelmesei figyelem! Most következő receptünk biztosan elnyeri mindkét rajongótábor tetszését. Ráadásul cukorbetegek és lisztérzékenyek is fogyaszthatják.
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- rizsliszt / kukoricaliszt
- 20 dkg reszelt sajt
- 2-3 tojás
- 2 dl tejföl
- bors
- só
Elkészítése:
- A vékonyan felszeletelt csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, megforgatjuk lisztben, tojásban és reszelt sajtban.
- A tepsi aljára tejfölt öntünk, erre tesszük rá a hússzeleteket, s addig sütjük közepes hőfokon, míg szép barna nem lesz a tetejükön a sajt.
- Pulykamellből is elkészíthetjük ezt az ételt, de akkor kicsit több ideig kell sütni a húst.
Jó étvágyat kívánunk!
Nehézség: könnyű