2019.08.10.
0 perces olvasási idő
Halat kívánsz, de nem tudod hogyan készítsd el? Az alábbi receptünk alapján készítsd el a harcsát és biztosan finom lesz. Lisztérzékenyek, cukorbetegek és hízni vágyók egyaránt fogyaszthatják.
Hozzávalók:
- 4 db nyúzott (fél) harcsafilé
- 4-8 szelet angolszalonna
- 2 doboz natúr joghurt
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 doboz tejföl
- zöldfűszerek
- só
- bors
Elkészítés:
A halat megmossuk, befűszerezzük, és egy nem túl nagy tepsibe fektetjük. Aki szereti, tehet alá 1-1 szelet angolszalonnát. Ezután leöntjük a befűszerezett joghurttal, tejföllel és beborítjuk 1-1 szelet angolszalonnával.
Előmelegített sütőben sütjük 180°C-on kb. 30 percig. Ha kevés lenne a leve, kis tejet vagy vizet öntünk alá.
A sütés végén a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és addig pirítjuk, amíg szép sárga nem lesz.
Párolt rizs illik hozzá a legjobban.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!