Túróval töltött zsemle... Furcsán hangzik, nem igaz? Próbáld ki, hogy megtapasztalhasd: ennek ellenére isteni finom. Gyorsan és könnyen elkészíthető, finom desszert.
Hozzávalók:
- félzsíros tehéntúró 100 g
- Porcukor 20 g
- Zsemle 2 db
- Tojás 2 db
- Vaníliás cukor, reszelt citromhéj ízlés szerint
- tej
Elkészítés:
A zsemle kalapját levágjuk. Belsejét kikaparjuk, majd meglocsoljuk egy-egy evőkanál vaníliás tejjel. A félzsíros tehéntúrót villával szétnyomkodjuk, összekeverjük a porcukorral, valamint a reszelt citromhéjjal. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, valamint a tejjel megáztatott zsemlék belsejét. Végül lazán hozzákeverjük a tojásfehérjék felvert habját.
Az édes tölteléket halmozzuk a zsemlékbe, majd egy mély hőálló tálba vagy tepsibe téve kalapjával letakarjuk.
Ha szükséges még meglocsoljuk egy kevés tejjel, és addig sütjük, amíg enyhén megpirul.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!