2019.04.12.
0 perces olvasási idő
A Saag Aloo egy különleges csengésű indiai étel, ami az angolok kedvencei között is szerepel. Készítsd el te is ezt az egytálételt, melynek az alapját a krumpli és a spenót adja. A spenót gazdag vasban, ezért ajánljuk vashiányosoknak.
Hozzávalók:
- 50 dkg krumpli
- 3-4 marék friss spenót (vagy fagyasztott is megteszi)
- olaj
- 1 közepes fej hagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 3 teáskanál garam masala
- 1 teáskanál kurkuma
- 1 hüvelyknyi gyömbér
- 1 csilipaprika
- 3 teáskanál tej
- só
- bors
Elkészítés:
A krumplit külön megfőzzük. Ezalatt a hagymát, fokhagymát, spenótot felaprítjuk. Megsütjük a hagymát az olajon (pirítani nem kell), aztán mehet bele a gyömbér, a csili és végül a fokhagyma, pár perc múlva a spenót. Hozzáadjuk a garam masalát és a kurkumát, kevés vizet, a tejet, sót, borsot. Végül mehet bele a megfőtt krumpli, amivel alaposan összeforgatjuk.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!