2013.10.15.
0 perces olvasási idő
Igazán izgalmas és exkluzív ízvilágot mutat be alábbi ételünk. Készítsd el otthon és kényeztesd az ízlelőbimbóidat! Vashiányosok is tegyenek így.
Hozzávalók:
- vékony, kis szeletekre vágott máj (sertés-, marhamáj is lehet)
- só (a végén)
- bors
- szárított kakukkfű
- kevés zsiradék
- alma
- vaj
- fahéj
- kevés víz
Elkészítés:
A májszeleteket bedörzsöljük borssal és sok-sok kakukkfűvel, majd teflonserpensőben minimális zsiradékon átsütjük mindkét oldalukat. Tényleg legyen jól átsütve! Mikor kész, enyhén megsózzuk.
Közben a nem túl vékony szeletekre vágott almát kevés vajra téve, kevés vízzel (vagy borral) felöntve, fahéjjal meghintve fedő alatt megpároljuk. Vegyük le a tűzről, mielőtt szétfőne! Adjuk a sült máj mellé, rizs kíséretében.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!