borjú
#Receptek

Sült borjúmáj kakukkfűvel és almával vashiányosoknak

2013.10.15.
0 perces olvasási idő

Igazán izgalmas és exkluzív ízvilágot mutat be alábbi ételünk. Készítsd el otthon és kényeztesd az ízlelőbimbóidat! Vashiányosok is tegyenek így.

Hozzávalók:

  • vékony, kis szeletekre vágott máj (sertés-, marhamáj is lehet)
  • só (a végén)
  • bors
  • szárított kakukkfű
  • kevés zsiradék
  • alma
  • vaj
  • fahéj
  • kevés víz

Elkészítés:

A májszeleteket bedörzsöljük borssal és sok-sok kakukkfűvel, majd teflonserpensőben minimális zsiradékon átsütjük mindkét oldalukat. Tényleg legyen jól átsütve! Mikor kész, enyhén megsózzuk.
Közben a nem túl vékony szeletekre vágott almát kevés vajra téve, kevés vízzel (vagy borral) felöntve, fahéjjal meghintve fedő alatt megpároljuk. Vegyük le a tűzről, mielőtt szétfőne! Adjuk a sült máj mellé, rizs kíséretében.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!