Sült húsok mellé tökéletes választás a burgonyasaláta. Alábbi receptünk megírásakor lisztérzékeny vendégekre is gondoltunk. Jó étvágyat hozzá!
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 2 evőkanál tejföl
- 2-2,5 dl majonéz
- 2 kaliforniai paprika
- 1 evőkanál mustár
- petrezselyemzöld
- 1 fej hagyma
- 4 főtt tojás
- bors
- só
Elkészítés:
Héjában megfőzünk 1 kg burgonyát. Amikor megfőtt, lehúzzuk a héját, de csak hidegen szeleteljük fel. Közben összekeverjük a majonézt, tejfölt és mustárt. Felvágunk egy nagy fej hagymát, megsózzuk, és belekeverjük a majonézbe. Felkarikázzuk a burgonyákat, és beleforgatjuk a hagymás majonézbe. A tojásokat is megpucoljuk, tojásszeletelővel felkarikázzuk, és hozzákeverjük a többihez.
Feldarabolunk egy piros és egy zöld vagy sárga kaliforniai paprikát, és ezt is hozzáadjuk a többihez, majd vágott petrezselyemmel is megszórjuk.
Fontos, hogy sok legyen a majonéz, jó szaftos legyen a salátánk. Néhány órát hagyjuk állni, míg az ízek összeérnek.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!