Ha egy egyszerűen elkészíthető desszertet szeretnél, akkor a stíriai metélt tökéletes választás számodra. Bátran kínáld lisztérzékeny, csontritkulásos és gyomorfekélyes vendégeidet is!
Hozzávalók:
- 25 dkg tehéntúró
- 15 dkg gluténmentes liszt
- gluténmentes zsemlemorzsa
- gluténmentes vaníliás cukor
- 3 evőkanál cukor
- 1,5 dl tejföl
- 2 dkg vaj
- citromhéj
- mazsola
- 3 tojás
- só
Elkészítés:
Az áttört túróval, 1 tojással és a liszttel, kevés sóval és 1 kanál tejföllel közepesen kemény gyúrt tésztát készítünk. Gyufaszál vastagságúra nyújtjuk, és 1 cm széles csíkokra vágjuk. Forró sós vízben kifőzzük, és utána jól lecsurgatjuk. A vajat 2 tojás sárgájával, cukorral, és a tejföllel jól elkeverjük.
Tehetünk bele citromhéjat, mazsolát és vaníliás cukrot, végül hozzákeverjük a tojások felvert habját. A kifőtt tésztát ezzel a keverékkel óvatosan összevegyítjük, zsiradékkal kikent és morzsával meghintett formába öntjük, és forró sütőben pirosra sütjük. Cukorral meghintve tálaljuk.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!