A lángos mindenki kedvence, gyerekkorunk, Balaton-parti nyarainak emlékeit idézi. Készítsd el házilag! Sajttal, fokhagymával, tejföllel megszórva nagyon finom. Fogyaszthatják cukorbetegek, lisztérzékenyek, laktózérzékenyek és tojásallergiások is.
Hozzávalók:
- 300 g főtt, áttört burgonya
- 400 g gluténmentes liszt
- kb. 200-300 ml langyos víz (+ tej)
- 30 g élesztő
- 1 evőkanál olaj
- só
Elkészítés:
Az élesztőt kb. 1 dl langyos vízben egy kevés cukorral felfuttatjuk.
A burgonyát megfőzzük és áttörjük, és a liszttel, az olajjal, a sóval és a folyadékkal együtt lágyabb tésztát készítünk, jól felverjük. Langyos helyen kb. 1 óra alatt kétszeresére kelesztjük. A tésztát kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk és tenyérnyi darabokra vágjuk. Forró olajban fedő alatt pár perc alatt egyik oldalát pirosra sütjük, majd megfordítjuk, és fedő nélkül a másik felét is ropogósra sütjük.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!