burgonya
#Receptek

Nosztalgia csemege: burgonyás lángos, amit cukorbetegek is ehetnek

2018.11.04.
0 perces olvasási idő

A lángos mindenki kedvence, gyerekkorunk, Balaton-parti nyarainak emlékeit idézi. Készítsd el házilag! Sajttal, fokhagymával, tejföllel megszórva nagyon finom. Fogyaszthatják cukorbetegek, lisztérzékenyek, laktózérzékenyek és tojásallergiások is.

Hozzávalók:

  • 300 g főtt, áttört burgonya
  • 400 g gluténmentes liszt
  • kb. 200-300 ml langyos víz (+ tej)
  • 30 g élesztő
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés:

Az élesztőt kb. 1 dl langyos vízben egy kevés cukorral felfuttatjuk.
A burgonyát megfőzzük és áttörjük, és a liszttel, az olajjal, a sóval és a folyadékkal együtt lágyabb tésztát készítünk, jól felverjük. Langyos helyen kb. 1 óra alatt kétszeresére kelesztjük. A tésztát kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk és tenyérnyi darabokra vágjuk. Forró olajban fedő alatt pár perc alatt egyik oldalát pirosra sütjük, majd megfordítjuk, és fedő nélkül a másik felét is ropogósra sütjük.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!