2014.01.24.
0 perces olvasási idő
Meguntad, hogy a vendégeid meggyes piskótát majszoljanak? Készítsd el a számukra a sonkás vendégváró háromszöget, mely kreatív, mutatós és könnyű elkészíteni! Lisztérzékeny vendégeidnek is nyugodt szívvel kínálhatod.
Hozzávalók:
- 200 g gluténmentes liszt
- 100 g kenyérpor
- 30 g élesztő
- 15 dkg füstölt sonka vagy tarja
- reszelt sajt
- 1 tojás
- 50 ml olaj
- 200 ml tej
- só
Elkészítés:
Az élesztőt pici cukorral langyos tejben felfuttatjuk, majd a hozzávalókból kelt tésztát készítünk. A megkelt tésztát 2 részre osztjuk, vékonyra kinyújtjuk, megolajozzuk, és apróra vágott sonkával / tarjával megszórjuk. Feltekerés után megkenjük tojással, és megszórjuk reszelt sajttal. Jobbra-balra ferdén szeleteljük, hogy háromszögeket kapjunk. Zsírral kikent tepsiben 170°C-on 25-30 percig sütjük.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!