sonka
#Receptek

Sonkás vendégváró háromszögek lisztérzékenyeknek

2014.01.24.
0 perces olvasási idő

Meguntad, hogy a vendégeid meggyes piskótát majszoljanak? Készítsd el a számukra a sonkás vendégváró háromszöget, mely kreatív, mutatós és könnyű elkészíteni! Lisztérzékeny vendégeidnek is nyugodt szívvel kínálhatod.

Hozzávalók:

  • 200 g gluténmentes liszt
  • 100 g kenyérpor
  • 30 g élesztő
  • 15 dkg füstölt sonka vagy tarja
  • reszelt sajt
  • 1 tojás
  • 50 ml olaj
  • 200 ml tej

Elkészítés:

Az élesztőt pici cukorral langyos tejben felfuttatjuk, majd a hozzávalókból kelt tésztát készítünk. A megkelt tésztát 2 részre osztjuk, vékonyra kinyújtjuk, megolajozzuk, és apróra vágott sonkával / tarjával megszórjuk. Feltekerés után megkenjük tojással, és megszórjuk reszelt sajttal. Jobbra-balra ferdén szeleteljük, hogy háromszögeket kapjunk. Zsírral kikent tepsiben 170°C-on 25-30 percig sütjük.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!

Kapcsolódó címkék

étrend