
Burgonyás pogácsa epebetegeknek
Ismét egy tipikus magyar desszert, a pogácsa. Te sütöttél már? Ha nem, ha igen, most itt egy újabb recept, hogy lisztérzékeny, gyomorfekélyes, epebeteg barátaidat is meg tudd kínálni belőle.
Nehézség: könnyű |
Hozzávalók:
- 120 g gluténmentes liszt
- 100 g lisztkeverék
- 1 közepes reszelt főtt burgonya
- reszelt sajt
- 20 g friss élesztő
- 2 evőkanál olaj
- 100 g tejföl
- csipet cukor
- 1 teáskanál só
- 160 ml víz
- 1 tojás
- bors
Hogyan készítsük el?
A lisztekhez reszeljük a burgonyát. Ebbe tesszük a tejfölt, a tojást, a sót és az élesztőt, amit előtte kicsit felfuttatunk 160 ml kézmeleg vízben 1 teáskanál cukor társaságában.
Hozzáadunk még 2 evőkanál olajat, és géppel jól elkeverjük. Közben bekapcsoljuk a sütőt.
A tésztát kizsírozott muffinformákba adagoljuk úgy, hogy vízbe mártott kanállal szedjük ki, és a formát csak félig töltjük meg a masszával.
Mindegyik tetejére teszünk egy-egy nagy csipet reszelt sajtot, majd pihentetjük, amíg a sütő jól bemelegszik.
Kb. 20 perc múlva betoljuk a sütőbe, és légkeveréssel 175°C-on 20 percig sütjük. 12 db csodás pogácsa lesz ebből a mennyiségből.
Légkeverés nélkül kb. 5 perccel tovább süssük!
Jó étvágyat kívánunk!