Suli, munka

#Suli, munka

610 db cikk a témában

#felvételi
2011.12.04.

A gazdasági képzések rangsora

A Felvi 2012-es gazdasági egyetemek és főiskolák rangsorában mind a hallgatói, mind az oktatói kiválóság alapján a Budapesti Corvinus Egyetem áll az élen, a gazdálkodástudományi kar (BCE-GTK) – megtartva tavalyi eredményét – a hallgatói, míg a közgazdaságtudományi kar az oktatói listán utasította maga mögé a többi gazdasági képzést - tette közzé az eduline.hu portál csütörtökön.

#Thomas Suarez
2011.11.21.

12 évesen iPad szoftvert fejleszt

Mindössze 12 éves az a szoftverfejlesztő, aki elképesztő beszédével és iPad-re (iOS) szánt alkalmazásaival kápráztatta el a számítástechnikai szakembereket.

#felvételi
2011.11.20.

Keresztfélév: teendők a jelentkezési határidő után

November 15-ével még nem ér véget a keresztféléves képzésekre felvételizők teendőinek sora. A jelentkezés benyújtása után még hátra van néhány lépés, mint a hiánypótlás, vagy az adategyeztetés. Aki tovább olvas, az biztosan nem marad le semmiről sem.

#szalagavató
2011.11.19.

Tánc a szalagavatón

A szalagavató csúcspontja, amikor a több hetes felkészülés után bemutatjátok a táncaitokat. Na de mi mindenre érdemes odafigyelni a próbák, és az előkészületek során?

#matematika
2011.11.18.

Félsz a matektól?

A matektól való félelem legyőzésének kulcsa nem feltétlenül a számolási képességek fejlesztésében, hanem inkább a negatív érzések kezelésében rejlik. Egy új tanulmány szerint a legtöbb rossz érzés (szorongás, félelem, aggodalom, teljesítménykényszer) gyakran eltereli a koncentrálóképességet a konkrét feladatról.

#health 2.0
2011.11.10.

Magyar volt a legfiatalabb résztvevő a berlini Health 2.0 konferencián

Második alkalommal rendezték meg november elején az európai szintű Health 2.0 elnevezésű egészségügyi szakmai konferenciát. A kétnapos eseményen Berlinben a legújabb és legjobb egészségügyi online technikákat és e téren szerzett tapasztalataikat osztották meg az európai országok képviselői egymással.

#suli
2011.11.07.

Benyújtották az új köznevelési törvényt

Benyújtotta szombaton a nemzeti erőforrás miniszter az új köznevelési törvényről szóló javaslatot az Országgyűlésnek, a 104 oldalas dokumentum többi között rögzíti, hogy a tanév végén legalább hatvannapos nyári szünetet kell biztosítani, a tankötelezettség 16 éves korig tart, és tartalmazza a pedagógus-életpályamodellben elérhető fokozatokat. A modell 2013. szeptember 1-én léphet életbe.

#facebook
2011.10.25.

Felvételi: a Facebookozók maguk döntenek

Mi alapján döntik el, hogy hol, milyen képzésen tanulnának tovább a felvételizők? A Facebookon a korábbi és jelenlegi jelentkezőket kérdeztük arról, mi befolyásolta őket leginkább a szakválasztásban.

#tanár
2011.10.17.

Egy tanárnak bármit lehet…

Bizonyára mindenkinek voltak vagy vannak olyan tanárok az életében, akiket szeretett, és akiket nem. Néha az osztály véleménye megoszlik egy-egy tanárról, de van, amikor egytől egyig mindenki ugyanazt érzi.

#zaklatás
2011.10.15.

Mit tehetsz, ha zaklatnak?

Több dolgot is tehetsz, hogyha zaklatás áldozata vagy. A különböző stratégiák különböző szituációk esetében eredményesek. Ezeket kipróbálhatod és kidolgozhatod egyedül is, ám akkor, ha a zaklatás nem marad abba, érdemes lehet valaki más tanácsát kérni. Ne félj elmondani másnak, hogy mi is történik veled, hiszen segíthetnek neked!