Suli, munka

#Suli, munka

610 db cikk a témában

#nyári munka
2010.05.29.

5 tipp tini munkavállalóknak

Ha szükséged van egy kis pénzre, miért nem dolgozol suli után, és válsz önmagad főnökévé? Itt van 5 tipp, hogy hogyan indítsd be a saját vállalkozásod.

#botrány
2010.04.30.

Botrány! Webkamerán keresztül kukkolták a diákokat

Általános felháborodást okozott az Egyesült Államokban mikor április végén kiderült, hogy Philadelphia egyik jómódú kerületében működő iskola az otthoni használatra kiadott számítógépek webkameráján keresztül megfigyelte a diákokat.

#média
2010.04.26.

Ha a médiában szeretnél dolgozni...

Az évek óta kiemelkedően népszerű kommunikációs képzésekre jelentkezők száma egyötödével esett vissza és ezzel kiesett a legnépszerűbb öt képzés közül.

#iskola
2010.04.26.

Miért jó magántanulónak lenni?

László egy nagyobb tanyaközpontban nőtt fel, ahol vele együtt még tizenöt gyerek élt. Ahelyett, hogy hagyományos iskolába jártak volna, otthon tanultak, ki-ki a korosztályának megfelelő csoportban. A tantárgyak egy részét képzett tanárok oktatták, a többit a szülők. Némelyik tantárgyuk hagyományos volt, de közel sem mindegyik: a biológia órákat a közeli halászati szövetkezetben tartották, környezetismereten sokszor csak sétáltak a természetben. Az irodalom óra keretében színielőadást szerveztek a helybelieknek, vagy könyvtárt látogattak.

Élet a középiskola után?
#továbbtanulás
2010.04.19.

Élet a középiskola után?

"Nos, hova mész érettségi után?” Sok fiatal unja már, amikor egyre-másra teszik fel neki ezt a kérdést. Függetlenül attól, hogy éppen tovább akarsz-e tanulni, el akarsz-e helyezkedni valahol, vagy adsz magadnak egy év pihenőt, érdemes elolvasnod az alábbi néhány gyakorlati tanácsot, hogy felkészülten dönthess.

#suli
2010.04.17.

Készülj az érettségire: Számtani és mértani sorozatok

Számtani vagy mértani sorozat szinte mindegyik érettségi feladatsorban megjelent eddig. Ha tudod, melyik mit jelent, és azt a néhány összefüggést ismered (ami a függvénytáblában is benne van), már meg tudod oldani a feladatokat.

#puskázás
2010.03.18.

Puskázás - Ne becsüljük le a tanár képességeit!

Aki látta az Éretlenek című francia filmet, az szórakoztató formában kaphatott ötleteket a puskázásra vonatkozóan. De ötletek e nélkül is vannak. Csak annyi kell hozzá, hogy az életben legalább egyszer diák legyen valaki.

#extrém külső
2010.03.18.

Extrém külső a suliban

A tavasz a szabadságot jelenti, ráadásul ebben az évszakban hajlamosak vagyunk kevesebbet gondolkodni, mint cselekedni. Biztos vagyok benne, hogy a legtöbb piercing illetve tetoválás ebben az időszakban kerül a testünkre – testünkbe. Mit fognak hozzá szólni a tanárok?

#kivételes emberek
2010.02.21.

Híres emberek, akik fogyatékkal éln(t)ek

Mindenki részéről hatalmas teljesítménynek minősül rendkívüli tettek véghezvitele – de ez még inkább igaz, ha mindezt valamilyen testi/lelki rendellenességgel teszi meg valaki. Ez a lista tíz olyan fogyatékos ember életét vizsgálja, akik tetteik által illetve azáltal, hogy minden különcség ellenére sikert értek el, nagy hatást gyakoroltak a társadalomra.

#félelem
2010.02.05.

Nem megy a matek? A tanárnő az oka!

Egy tanulmány szerint, azok a tanárok, akik saját képességeik miatt aggódnak, átadhatják diákjaiknak is a félelmet. A kislányok félhetnek a matektól, a korábbi női tanáruk miatt.

#téli szünet
2009.12.23.

Vicces ötletek a téli vakációra

Az utolsó dolog, amit az ünnepek alatt csinálni szeretnél, hogy végigalszod, és csodálkozol mikor ment el az idő. Ha nem vagy elég szerencsés az „igazi” vakációhoz, talán nehéz lehet kitalálni mit is kezdj magaddal. Engedd, hogy ez a lista olcsó és vicces tevékenységekkel az útmutatód legyen a téli vakációhoz.

#tanulás
2009.10.30.

Tanulással a feledékenység ellen

A hosszú éveken át tartó tanulás csökkentheti a demencia (elbutulás) kialakulásának valószínűségét az idősebbeknél – derült ki a Cambridge-i Egyetem egyik tanulmányából.