Szülőknek, anya

#Szülőknek #anya

486 db cikk a témában

#gyerek
2014.04.22.

A takarítsd ki a szobádat-dilemma

Először is nem árt tisztázni egy igen fontos dolgot: csakis Önön, vagyis a szülőn múlik, hogy belemegy-e a gyermekével való állandó és kétséges eredménnyel járó csatározásba, vagy elébe megy a problémának és határozottan kiáll az önmaga igazáért és nem hagyja annyiban a dolgokat.

#banda
2014.04.21.

Bandázik a gyerek?

Míg a fiatalokból álló bandák száma csökkenő tendenciát mutat a városokon belül, a külvárosokban és a vidéki területeken növekszik. A drogdílerek terjesztik a drogot, új területeket akarnak a piacuk alá vonni új fogyasztókkal, amire kitűnően alkalmasak a bandák.

#szülő
2014.04.17.

A kamasz önállóságra nevelése

Az élet velejárója, hogy nem tudjuk megállítani gyermekeink növekedését. Ahogy múlnak az évek, a felnőtté válás részeként elszakadnak tőlünk, ez elkerülhetetlen. Fájdalmas lehet ezt látni, miután olyan sokáig neveltük és tápláltuk őket, de szükségük van arra, hogy felfedezzék önmagukat, ezért el kell engednünk őket.

#cukorbeteg gyerekek
2014.04.17.

Cukorbeteg gyerekek és az életmód

Napjainkban egyre gyakrabban és egyre fiatalabb életkorban ismerik fel az 1-es típusú, köznyelvben fiatalkori diabes mellitust. Ennek következtében nagyon sok laikus, de egyre több egészségügyi alkalmazott is találkozik diabéteszes gyerekek speciális ellátást igénylő eseteivel.

#szülő
2014.04.15.

Hogyan kezelje 15 éves gyermekét?

A 15 éves tinédzserek próbálják rávenni szüleiket, hogy minél több mindent engedjenek nekik, anélkül, hogy arra engedélyt kellene kérniük. Gyakran azonban elbízzák magukat, és túl messzire mennek. A 15 évesek kedvenc játékának a neve a függetlenség, és igyekeznek ebből minél többet szerezni.

#siker
2014.04.14.

A sikeres tini 7 jellemzője

A legtöbb tini számára az élet nem egy játszótér, hanem inkább egy labirintushoz hasonlítható, amelyben könnyű eltévedni. Ugyanakkor egy kamasz gyermeket nevelő szülőnek lenni sem egyszerű dolog. Ez a cikk arra hivatott, hogy némi segítséget, iránymutatást adjon a szülőknek és a fiataloknak, hogy képesek legyenek megbirkózni a felmerülő problémákkal, és hogy el tudjanak igazodni a mindennapi élet útvesztőiben.

#szülő
2014.04.11.

Szemforgatás: hogyan kezeljük a bosszantó tiniszokást?

Mindenki, aki valaha is volt tinédzser, előbb-utóbb megtalálta a módját, hogyan idegesítse az őrületig a szüleit. A szemforgatástól a visszabeszélésig, a tiniknél valószínűleg végtelen a bosszantó szokások sora, amivel fel tudják idegesíteni a szüleiket.

#lázadás
2014.04.10.

Hogyan kezelje a kamaszkori lázadást?

A KamaszPanasz egy rövid útmutatóval szeretne segíteni, hogy megértse, mi áll a kamaszok lázadásának hátterében, és azt is megtudhatja, hogy hogyan kezelheti azt. A legtöbb gyerek a kamaszévek során nyíltan megkérdőjelezi a szülei, illetve a felettük állók tanácsait, véleményét és hatalmát.

#internet
2014.04.07.

Hogyan felügyelheti tini gyermeke netes működését?

A tinik szabad kezet szeretnének kapni szinte mindenben. Így ha ön elég rugalmas szülő, akkor tudja, hogy megfelelő keretek között, idővel a független gondolkodáshoz, és felelősségteljes cselekedetekhez vezető útról van szó az esetek nagy részében.

#tini terhesség
2014.04.03.

Hogyan beszélgessen gyermekével a terhességről?

Egy tini gyerekkel a szexről, terhességről, védekezésről beszélgetni nem épp a könnyű témák közé tartozik. Sőt, talán épp a legnehezebb, leghosszabb beszélgetést jelenti a gyerek felvilágosítása. Ezt azonban egyetlen szülő sem kerülheti el, mert nagy baj lehet abból, ha elkerüli a beszélgetést.

#gyerek
2014.04.01.

Hogyan maradhat kapcsolatban tini gyermekével?

A tini gyereket nevelő szülők tisztában vannak azzal, milyen fontos, hogy gyermekük életének részesei legyenek. Így biztosíthatják ugyanis, hogy gyermekük boldog és önálló felnőtté váljon a megfelelő nevelésük által.

#gyerek
2014.03.28.

Hogyan kezelje 17 éves gyermekét?

Egy 17 éves tinédzsernek általában már kevesebb a konfliktusa a szüleivel, de még mindig több függetlenségre vágyik, és eszerint is cselekszik. Ebben a korban már a szülőknek is feltűnik a különbség, látják, hogy mennyivel érettebb a csemetéjük, és mennyivel több felelősséget vállal.

#tizenhárom éves
2014.03.27.

Változások a tizenhárom éveseknél

Egy tizenhárom év környéki gyerek egy sor új, számára szokatlan, meglepő, olykor rémisztő változással találja magát szembe. Nem csoda, hiszen ebben az időszakban kezdődik el igazán a pubertáskor. A testét érintő fizikai változások szinte felfoghatatlanok a számára, azonban meg kell barátkoznia azokkal, hiszen ez az élet rendje. Azonban a fizikai változásokon túl az értelmi és érzelmi világa is komoly fejlődésen megy keresztül.

#gyerek
2014.03.24.

Hogyan kezelje 16 éves gyermekét?

A legtöbb 16 éves jól érzi magát a bőrében, és már tisztában van azzal, hogy hogyan működik a világ. Az elmúlt évek alatt sokat tanultak önmagukról, és már azt is tudják, mikor vannak csúcsformában, és mikor kevésbé. Ezt ugyanúgy meglátják a szüleiken is, akik derült égből villámcsapásként kapnak tőlük kritikát vagy megjegyzéseket.

#tanulás
2014.03.21.

Segítsen gyermekének a házi feladatban!

Az általános-, és középiskolás évek során egyre több és több lesz a gyermeke házi feladata, amely egyre nehezedik is, és fokozatosan beleszámít majd a későbbi tanulmányaiba. Éppen ezért annyira fontos, hogy segítsen gyermekének a házi feladata elvégzésében.